CEO Alain Bouchard  uel&Retail(Foto: Couche)sselskapet som kjøpte StatoilF
CEO Alain Bouchard uel&Retail(Foto: Couche)sselskapet som kjøpte StatoilF

 

CGI, store på kommunikasjons-og logistikk innen Norden, har gitt statlige PostNord en ny kontrakt fram til mai 2017. Kanadiske CGI tilbyr programutvikling og forvaltningstjenester til Postnord IT-portefølje,som inkluderer SAP og andre programmer for interne og eksterne brukere. Post Nord eies av den svenske danske stat i et femti-femti samarbeid. Styreleder i Alimentation Couche Tard, Alain Bouchard,eier av Statoil Fuel & Retail,sitter i styret i kanadiske CGI. Dermed kan CGI få logistikkansvar for Statoils 2300 bensinstasjoner i Europa.

Solgte kjede

Statoil Fuel & Retail AS, er et heleid datterselskap av Alimentation Couche-Tard Inc. (TSX: ATD.A, ATD.B). Statoil Fuel & Retail ASA er Skandinavias drivstoff-og servicestasjonskjede, med et stort nettverk av stasjoner i Skandinavia, Polen, Baltikum og Russland med ca 2300 inkludert fullservicestasjoner (drivstoff og storkiosk) og manuelle (kun drivstoff). Statoil Fuel & Retail vurderer etter det Nordens Nyheter erfarer å kjøp Shelss bensinstasjoner i Norge, og ser på muligheten for å kjøpe bensinstasjonkjeder av ENI og Total i Europa. Direktør Per Schram, som leder Statoil Fuel& Retail ønsker ikke å kommentere disse opplysningene. Alimentation Couche – Tards resultater for tredje kvartal av regnskapsåret 2014 var svært godt. Resultat for tredje kvartal av regnskapsåret 2014 omfatter Statoil Fuel & Retail for perioden fra 14 oktober 2013 til 31. januar 2014(110 dager), mens resultatene for tredje kvartal av regnskapsåret 2013 inkluderte Statoil Fuel & Retail resultatene for en periode på 123 dager.nNettoresultat var på $ 182.3 millioner for tredje kvartal av regnskapsåret 2014, opp 28,2 %. Eksklusive engangsposter for både sammenlignbare perioder,ville netto inntjening har vært ca $ 175,0 millioner sammenlignet med $ 153,0 millioner i tredje kvartal av regnskapsåret 2013, en økning på 14,4 % . Aksjekursen gikk deretter til topps.

Svensk-dansk fusjon

Postnord AB ble etablert i 2009 gjennom en fusjon mellom av Post Danmark A / S og Posten AB. Morselskapet, Postnord AB, er et svensk børsnotert selskap med hovedkontor i Solna utenfor Stockholm. Postnord er eid 40 % av den danske stat og 60 % av den svenske stat.Stemmerett er delt 50/50 mellom eierne. Det amerikanske investeringsselskapet BlacRock er femte største eier i CGI Group Inc. Oljefondet har investert 403 millioner norske kroner i CGI Group(0,64%) og 479 millioner i Alimentation Couche Tard(0,56%). Postnord outsourcet sine IT-jobber til CGI i 2010 for å redusere kostnader og forbedre kvaliteten på levering. CGI store markedsandeler i Norden kombinert med omfattende global leveringsevne og bred forvaltningskompetanse var avgjørende faktorer bak Postnords beslutning om å forlenge outsourcing-avtalen.

-CGI har forbedret sin leveransemodell, slik at tjenester av høy kvalitet til rett pris tilbys, sier Joss Delissen , CIO i Postnord, som sier at han ser frem til å jobbe sammen med CGI .

-Vi er takknemlige for den tillit Postnord har vist oss som sin strategiske partner og at vi har fått muligheten til å bidra til å øke selskapets vekst gjennom våre applikasjonstjenester , sier Björn Ivroth , senior vice – president , CGI , Sverige . Han sier at fornyet tillit styrker CGI`s posisjon som en ledende program tjenesteleverandør og partner .

Femte størst

CGI Group Inc. er den femte største uavhengige leverandør av informasjonsteknologi-tjenester i verden med 68 000 ansatte i Amerika, Europa og Asia, innen high- end business og IT-rådgivning, systemintegrasjon , applikasjonsutvikling og vedlikehold , infrastruktur ledelse. Med årlig omsetning i overkant av CAD 10 milliarder kroner og en ordrereservesom overstiger CAD 19 milliarder kroner, sier Lorne Gorber Senior Vice – President, Global Communications og Investor Relations i CGI Group.

Håkan Ericsson i PostNord har inngått en storkontrakt på IT med CGI Group Inc(Foto:PostNord)
Håkan Ericsson i PostNord har inngått en storkontrakt på IT med CGI Group Inc(Foto:PostNord)

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*