Vice Foreign Minister Crystia Freeland fotografert av Shutterstock.

I plenumssesjonen om «Gjenoppretting av sikkerhet og fred» under Konferansen i Davos ,understreket generalsekretæren at NATO-allierte har gitt enestående støtte for å hjelpe Ukraina med å opprettholde sin rett til selvforsvar, og ba om at leveransene av militært utstyr skal trappes opp på dette kritiske tidspunktet. «Våpen er veien til fred», sa han, «det som skjer rundt forhandlingsbordet er helt avhengig av styrken på slagmarken. Og hvis vi vil at Ukraina skal seire, så trenger de militær styrke.

Generalsekretæren beskrev krigen i Ukraina som en «kamp for demokrati» og uttalte at «det er ekstremt viktig at president Putin ikke vinner denne krigen – det vil være en tragedie for ukrainere, men også veldig farlig for oss alle. For da er budskapet til autoritære ledere, ikke bare til Putin, men også andre autoritære ledere at når de bruker brutal makt, når de bryter folkeretten, oppnår de det de vil. Og det vil være en veldig dårlig og farlig leksjon. Det vil gjøre verden farligere og oss mer sårbare.»

Andre deltakere i panelet var president Andrzej Duda fra Polen, første visestatsminister og økonomiminister Yuliia Svyrydenko fra Ukraina, visestatsminister og finansminister Chrystia Freeland fra Canada, og USAs direktør for nasjonal etterretning Avril Haines. Diskusjonen ble moderert av CNNs Fareed Zakaria.

Mens han var i Davos, hadde Stoltenberg et bilateralt møte med president Gitanas Nausėda fra Litauen, og møtte også den sveitsiske forbundsrådmannen Viola Amherd, leder av det føderale departementet for forsvar, sivilbeskyttelse og idrett; med Ukrainas førstedame Olena Zelenska; , Professor Klaus Schwab, grunnlegger og administrerende styreleder for World Economic Forum, og andre høytstående tjenestemenn.lease dont send articles in Google Doc.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*