Julian Assange oppdaterer overfor journalist Fredricia Marci i Al Jazeera: WikiLeaks-grunnleggerens bud 21. februar 2023 for å unngå utlevering til USA. Her er hva som skjedde den andre og siste dagen av utleveringshøringen.

Den amerikanske siden presenterte sine argumenter for hvorfor den britiske høyesterett ikke skulle tillate Assange å anke utleveringen hans fra Storbritannia til USA. Advokater for USA sa at WikiLeaks-grunnleggeren burde utleveres for å bli anklaget for spionasje fordi han satte uskyldige liv i fare ved å frigi hundretusenvis av hemmeligstemplede amerikanske regjeringsdokumenter.

Vil behandles som journalist

Julian Assange oppdaterer: WikiLeaks-grunnleggerens bud for å unngå utlevering fra USA. Her er en oppsummering av dagens hendelser: Den amerikanske siden presenterte sine argumenter for hvorfor den britiske høyesterett ikke skulle tillate Assange å anke utleveringen hans fra Storbritannia til USA. Advokater for USA sa at WikiLeaks-grunnleggeren burde utleveres til å bli anklaget for spionasje fordi han satte uskyldige liv i fare ved å frigi hundretusenvis av hemmeligstemplede amerikanske regjeringsdokumenter. De sa også at Assange ikke kunne «behandles som en vanlig journalist eller Wikileaks som en vanlig utgiver». 52-åringens advokater hadde tirsdag fortalt retten at saken var politisk motivert, og hevdet at Assange ble utsatt for sin avsløring av «forbrytelser på statlig nivå». Dommerne sa at de ville reservere sin avgjørelse. Det var ikke umiddelbart klart når dommen ville falle. Assange var igjen ikke i retten onsdag, og så heller ikke på avstand på grunn av hans dårlige helsetilstand, sa advokatene hans.

Trenger mer informsjon

Dommer Sharp sa at dommerne vil reservere sin avgjørelse og kontakte partene hvis de trenger ytterligere informasjon. Hva er det påståtte planen om å drepe eller kidnappe Assange? I september 2021 rapporterte Yahoo News at CIA-tjenestemenn hadde utarbeidet alternativer for USAs tidligere president Donald Trumps administrasjon for å håndtere Assange mens han var innesperret i Ecuadors ambassade i London. Det inkluderte å myrde eller kidnappe ham, heter det. Stella Assange den påfølgende måneden sa at medierapporten var en game-changer i hans kamp mot utlevering fra Storbritannia til USA. «Det viser den sanne naturen, den sanne opprinnelsen, den sanne kriminaliteten til USAs handlinger mot Julian,» sa hun til journalister den gang.

Ville myrde Assange

De sa også at Assange ikke kunne «behandles som en vanlig journalist eller Wikileaks som en vanlig utgiver». 52-åringens advokater hadde tirsdag fortalt retten at saken var politisk motivert, og hevdet at Assange ble utsatt for sin avsløring av «forbrytelser på statlig nivå». Dommerne sa at de ville reservere sin avgjørelse. Det var ikke umiddelbart klart når dommen ville falle. Assange var igjen ikke i retten onsdag, og så heller ikke på avstand på grunn av hans dårlige helsetilstand, sa advokatene hans. Klikk her for å dele på sosiale medier 2 timer siden (16:27 GMT) Breaking Høringen avsluttes Saken er nå avsluttet i retten. Som allment ventet vil dommen forkynnes på et senere tidspunkt. Dommer Sharp sa at dommerne vil reservere sin avgjørelse og kontakte partene hvis de trenger ytterligere informasjon. Klikk her for å dele på sosiale medier 3 timer siden (15:52 GMT) SE: Hva er det påståtte planen om å drepe eller kidnappe Assange? I september 2021 rapporterte Yahoo News at CIA-tjenestemenn hadde utarbeidet alternativer for USAs tidligere president Donald Trumps administrasjon for å håndtere Assange mens han var innesperret i Ecuadors ambassade i London. De inkluderte å myrde eller kidnappe ham, heter det. Stella Assange den påfølgende måneden sa at medierapporten var en game-changer i hans kamp mot utlevering fra Storbritannia til USA. «Det viser den sanne naturen, den sanne opprinnelsen, den sanne kriminaliteten til USAs handlinger mot Julian,» sa hun til journalister den gang, skriver Al Jazeera.

Demonstrasjoner i London filmet av

Julian Assange oppdaterer: WikiLeaks-grunnleggerens bud for å unngå utlevering fra USA

Julian Assange protest
Videovarighet 03 minutter 10 sekunder
03:10
Av Federica Marsi
Publisert 21. februar 2024

  1. februar 2024
    Klikk her for å dele på sosiale medier
    Denne live-siden er nå stengt.

Les mer
2 timer siden (16:36 GMT)
En oppsummering av dagens hendelser
Vi stenger denne live-siden snart. Her er hva som skjedde den andre og siste dagen av utleveringshøringen.

Den amerikanske siden presenterte sine argumenter for hvorfor den britiske høyesterett ikke skulle tillate Assange å anke utleveringen hans fra Storbritannia til USA.
Advokater for USA sa at WikiLeaks-grunnleggeren burde utleveres til å bli anklaget for spionasje fordi han satte uskyldige liv i fare ved å frigi hundretusenvis av hemmeligstemplede amerikanske regjeringsdokumenter.
De sa også at Assange ikke kunne «behandles som en vanlig journalist eller Wikileaks som en vanlig utgiver».
52-åringens advokater hadde tirsdag fortalt retten at saken var politisk motivert, og hevdet at Assange ble utsatt for sin avsløring av «forbrytelser på statlig nivå».
Dommerne sa at de ville reservere sin avgjørelse. Det var ikke umiddelbart klart når dommen ville falle.
Assange var igjen ikke i retten onsdag, og så heller ikke på avstand på grunn av hans dårlige helsetilstand, sa advokatene hans.
Klikk her for å dele på sosiale medier
2 timer siden (16:27 GMT)
Breaking
Høringen avsluttes
Saken er nå avsluttet i retten.

Som allment ventet vil dommen forkynnes på et senere tidspunkt.

Dommer Sharp sa at dommerne vil reservere sin avgjørelse og kontakte partene hvis de trenger ytterligere informasjon.

Klikk her for å dele på sosiale medier
3 timer siden (15:52 GMT)
SE: Hva er det påståtte planen om å drepe eller kidnappe Assange?
I september 2021 rapporterte Yahoo News at CIA-tjenestemenn hadde utarbeidet alternativer for USAs tidligere president Donald Trumps administrasjon for å håndtere Assange mens han var innesperret i Ecuadors ambassade i London. De inkluderte å myrde eller kidnappe ham, heter det.

Stella Assange den påfølgende måneden sa at medierapporten var en game-changer i hans kamp mot utlevering fra Storbritannia til USA.

«Det viser den sanne naturen, den sanne opprinnelsen, den sanne kriminaliteten til USAs handlinger mot Julian,» sa hun til journalister.

Demonstrasjoner i London fotografert av SVT 1.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*