Julian Fisher i Jisp besøker Oslo(Foto: JISP)

Vipps legger ned VippsGo, ifølge finansavisen. Samtidig anbefaler Vipps fintech-gründere som kan utføre tilsvarende tjeneste. En av dem er ifølge Finansavisen en tidligere DNB-analytiker i Ålesund.

Det var i mai 2017 at Vipps lanserte tjenesten som gjorde det mulig for små butikker og kiosker å legge varer inn i selve appen. Vipps sendte sine kunder en liste over kunder som kan levere tilsvarende tjenester. Vipps meddeler sine 18.000 kunder at VippsGo legges ned fra 1. desember. Vipps har ikke kapasitet til å videre utvikle tjenesten.

Mindre kunder anbefales å gå over til Vipps Nummer, mens de mest avanserte kundene anbefales én av de fem Vipps-partnerne Already Ordered, Weorder, JISP, ORDR eller Payrest.

  • Det viktigste er at kundene ikke blir skadelidende. Vi har derfor jobbet med Vipps for å få til sømløs overgang for kundene, sier gründer og daglig leder Håkon B. Teigland i Already Ordered i en kommentar i Finansavisen

Anbefalingsliste

Samtidig har Vipps sendt sine kunder en kort liste over anbefalte selskaper som kan levere en tilsvarende tjeneste.

Mindre kunder anbefales å gå over til Vipps Nummer, mens de mest avanserte kundene anbefales én av de fem Vipps-partnerne Already Ordered, Weorder, JISP, ORDR eller Payrest.Det viktigste er at kundene ikke blir skadelidende. Vi har derfor jobbet med Vipps for å få til sømløs overgang for kundene, sier gründer og daglig leder Håkon B. Teigland i Already Ordered i en kommentar i Finansavisen

Bytt QR-koden

Den tidligere DNB Markets-analytikeren understreker at varene vil ligge tilgjengelig som før, og at betaling vil fortsatt foregå med Vipps. 

– Kundene trenger stort sett bare å bytte QR-koden, og så kunne operere som før. Den største forskjellen er at Already Ordered er et godkjent kassasystem. Mens man med VippsGo måtte registrere alle handlene på nytt i sitt eksisterende kassasystem, slipper kundene det med vår løsning, fortsetter Teigland.

Haakon Teigland fotografert av Finansavisen

Norge er bare første stopp for det Ålesund-baserte selskapet som har fått betydelig støtte fra Innovasjon Norge. 

I løpet av september skal Already Ordered lansere sin bestillingsløsning i England og Sverige, mens Tyskland, Portugal og Spania står for tur innen nyttår.

Meldingen fra Vipps leser du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*