Kazuho Hirai i japanske Sony i London sparker tusen ansatte i universitetsbyen Lund i Sverige(Foto: Sony Mobile)
Kazuho Hirai i japanske Sony i London sparker tusen ansatte i universitetsbyen Lund i Sverige(Foto: Sony Mobile)

Sony Mobile Communications er et japansk datterselskap av Sony, som produserer mobiltelefoner. Selskapetble etablert i 2001 under navnet Sony Ericsson Mobile Communications, dengang et fellesforetak mellom japaske Sony og svenske Ericsson.Men japanske Sony trakk seg fra samarbeidet med Ericsson og ville drive selskapet videre alene. Nå sparker Sony Mobile tusen ansatte forskere i unversitetsbyen Lund i Sverige. Oljefondet satser en milliard norske kroner i det japanske selskapet Sony Corporation, og eier 0,88 prosent i selskapet, skriver Nordensnyheter.no.

Tusen må gå

– Vi må desverre gi våre ansatteen en smertefull beskjed idag, fordi vi arbeider i et av verdens mest konkurransedyktige næringer, sa styreleder og CEO Bengt-Arne Molin, i det svenske selskapet Sony Mobile Communications AB han ia nformerte de 2.200 ansatte i Sverige om at nesten halvparten må slutte. På en pressekonferanse i Lund, der Sony Ericsson en gang sysselsatte nesten 4000 mennesker må 1000 personer forlate arbeidsplassen.

Forhandler med ansatte

-Vi kan ikke si enn hvem som må som forlate selskapet fordi vi nå må forhandle med fagforeningene. Vi forventer at prosessen vil fortsette inneværende regnskapsår, sier Bengt-Arne Molin til Dagens Industri. Nedskjæringene i Lund er en del av en global reduksjon med totalt
2.100 mennesker i Sony Mobile. Dette innebærer at kostnadene reduseres med 30 prosent. Molin sier videre at Sony står overfor økende konkurranse, blant annet fra kinesiske mobilaktører. Disse tiltakene vil kunne bidra til lønnsomhet allerede ved en salgsnedgang på
20-30 prosent, sier Bengt-Arne Molin videre.

Hovedkontor i London

Selskapets hovedkontoret ligger i London, og de har «Forskning & Utviklingsavdelinger» i Sverige, Japan, Kina, USA og Storbritannia. Selskapet har til sammen ca. 5 000 ansatte. President er Hideki Komiyama, og viseadministrerende direktør er Anders Runevad. President og CEO idag er Kazuho Hirai i SOny, London med ansvar for det nordiske selskapet. Sony Ericsson lanserte sine første
produkter i mars 2002, og har i dag et bredt spekter av produkter innen mobiltelefoni. Mobitelefonene deres er kjent for god skjermkvalitet, godt design, godt brukergrensesnitt, god minnekapasitet og gode underholdninginnhold.[trenger referanse] I 2005 introduserte de sin produktserie med Walkman-telefoner – W-serien. Denne serien har 17 modeller pr i dag fra W300i, til W995.

Katastrofe for Lund

I 2004 solgte Sony Ericsson 42,3 millioner mobiltelefoner, mot 27,2 millioner året før. frem til idag har fallet falt dramatisk.Ifølge analyseselskapet Gartner var Sony Ericsson verdens fjerde største produsent av mobiltelefoner i første kvartal 2006, bak Samsung, Motorola og Nokia, med ca. 7 % av markedet. Sony Ericsson ble så i løpet av 2008 forbipassert av både LG, som da oppnådde en
markedsandel på 8,6 %, og Apple, og avsluttet året som den 6. største mobiltelefonprodusenten. I løpet av 2011 ble det klart at den Android-baserte Xperia-serien stod for mer enn 80 prosent av alt salget deres, og selskapets nye strategi var derfor for fremtiden å utelukkende tilby smarttelefoner, og disse kun med Android operativsystem, og dermed kutte all produksjon av enkle håndsett. Idag raser Sony-salget og resultatet er at 1000 medarbeidere i Sony Mobile sies opp ved forskningsenheten Sony Mobile i universitetsbyen Lund i Syd-Sverige, skriver Nordens Nyheter.

Adm. direktør Bengt Arne Molin i Sony Mbilie i Sverige har sparket tusen personer fra det nordiske  selskapet  etter dårlige resultater i Sony Mobile(Foto: Sony Mobile)
Adm. direktør Bengt Arne Molin i Sony Mbilie i Sverige har sparket tusen personer fra det nordiske selskapet etter dårlige resultater i Sony Mobile(Foto: Sony Mobile)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*