Etter mye feil og problemer, er programmet tilbake på rett kurs, sier Lockheed Martin.

Jagerflyet F-35 er ikke ferdig testet før i 2016, sa kommunikasjonssjef Joe Della Vedova i Joint Strike Fighter Programme Offsice F-35 Lightening II til Nordens Nyheter under et pressebesøk på Edwards Air Force Base i California i 2011. Amerikanske inspektører har funnet over 800 feil på jagerflyene av typen F-35 og dermed er åtti prosent av ferdigtesten avsluttet, ifølge Lockheed Martin..

Produsenten innrømmer problemer, men hevder at over 80 prosent av feilene er utbedret skriver Dagens Næringsliv. Tidligere i høst kom en amerikansk rapport som slo fast at hele 850 problemer med flyets kvalitet var oppdaget ved utgangen av mars i år. Over 13 prosent av utrustningen på flyene måtte enten forkastes, forbedres eller repareres i løpet av de siste to årene, i tråd med Joe Della Vedovas uttaleser. Vedova representerrer de amerikanske kjøperne(US Air Force) av jagerflyet F-35.

– Utviklingsprogrammet for F-35 har ikke levd opp til forventningene. Vi undervurderte en rekke utfordringer, men nå er programmet tilbake på rett kurs, mener direktør Steve O’Bryan hos produsenten Lockheed Martin. På en pressekonferanse for utenlandske journalister onsdag morgen lokal tid understreket kundeansvarlig Joel Malone i Lockheed Martin at funnene i rapporten er seks-sju måneder gamle.

To år før tiden

– Over 80 prosent av feilene er siden utbedret. De resterende 20 prosentene vil være i orden innen april 2014, sier Malone til Dagens Næringsliv. Han sier at for tre år siden var utviklingen av de avanserte flyene bak skjema, men at utviklingen nå følger den nye tidsplanen de måtte legge, og at prisen per fly vil falle kraftig framover. De 52 nye flyene som etter planen vil koste Norge 62,6 milliarder kroner, vil kunne bli noe billigere, skriver Dagens Næringsliv..

Testet før 2016

Jagerflyet F-35 er ikke ferdig tstet før i 2016, sa kommunikasjonssjef Je Della Vedova i Joint Strike Fighter Programme Offsice F-35 Lightening II til Nordens Nyheter under et norsk pressebesøk på Edwards Air Force Base,California i 2011. Amerikanske inspektører har funnet over 800 feil på jagerflyene av typen F-35 og dermed teste 80 prosent av jagerflyet. Nå gjenstår bare bare tjue prosent av testen av jagerflyet, skriver Nordens Nyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*