Israel skjöt ned nesten alle iranske prosjektiler, Hamas avviser gisselavtale, skriver den israelske avisen Jerusalem Post. En beduinjente ble ifölge avisen alvorlig såret i iransk angrep. Ingen dödsfall er rapportert etter angrepet.

Mindre skader på en israelsk hærbase ble rapportert i morgentimene. Sveriges Television sier söndag at Irans angrep på Israel behandles av FN og G 7 söndag ettermiddag. USA vil ikke nøle med å beskytte sine styrker og støtte Israel, sier Pentagon til Jpost.com.
I instruks fra president Joe Biden sa Austin at amerikanske styrker fanget opp dusinvis av missiler og UAV-er på vei til Israel skutt opp fra Iran, Irak, Syria og Jemen. Jagerfly fra Jordan har bidratt til å avskjære iranske doner.Klokken 07.15 ble IDF-talsperson brig.-gen. Daniel Hagari sa at 99 % av lufttruslene ble skutt ned, noe han sa var en strategisk prestasjon.

Null av de nærmere 200 dronene og null av de 30 kryssermissilene kom i det hele tatt gjennom til israelsk territorium. 25 av de 30 kryssermissilene ble skutt ned av Israel. Moscow Times omtaler ikke Irans angrrep på Isrel i morgentimene.Israel sier ifölge New York Times at konfrontasjonen med Iran ikke er over. Nesten alle missilene og dronene som Iran og dets allierte skjøt mot Israel over natten ble avslört og skutt ned. Israel har ikke gjort klart hvordan de kan reagere på det iranske angrepet. FN sikkerhetsråd mötes söndag kvetld for å diskutere USA og Israels sikkerhet.Israelske jagerfly returnerte etter vellykket avskjæring av innkommende iranske missiler. Jerusalem Post siterer Gantz, som sier at Israel vil svare, USA prøver å forhindre eskalering. Israel skjöt ned som kjent nesten alle iranske prosjektiler.Hamas avviser gisselavtale. Beduinjente alvorlig såret i iransk angrep. Israels krigskabinell er for en gjengjeldelse söndag kveld. Tidspunktet er ikke fastsatt.
Kilde: Jpost.com. 14. april 2024.(bildekreditt: IDF TALSPERSONENS ENHET)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*