Hynion er et ungt selskap, men personene i selskapet har lang erfaring. Blant pionerene innen drivstoffbransjen for hydrogen, har selskapet designet, bygget og drevet drivstoffstasjoner for hydrogen i 20 år. Vårt mål er å bruke vår omfattende erfaring og bli en av de ledende aktørene på hydrogendrivstoff i Europa. Nå satser man på et samarbeid i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. 

Her er adm.direktör Slavia Duric fotografert at Hynion. Styret i Hynion har ifölge Finansavisen, utnevnt Djuric som midlertidig adm. direktør i Hynion med umiddelbar virkning. Ulf Hafseld slutter i stillingen som sjef i selskapet, men vil stå til styrets disposisjon i oppsigelsestiden, skriver Finansavisen.

I Djurics midlertidige periode som adm. direktør, vil hun ifölge Finansavisen, forbli adm. direktør i selskapets datterselskap Hynion Sverige og leder for investorrelasjoner. I denne sammenheng gjelder det samarbeid med Toyota i Norge.

Selskapet har satt i gang rekrutteringsprosessen for en ny fast adm. direktør. Styret vil snarest innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å vedta endringer i styre. Utnevnelsen av ny adm. direktør for Hynion er en del av en større satsning innen konsernet, drevet av at Hynion Sweden, som mottok delfinansiering av betydelige prosjekter innenfor Sveriges hydrogeninfrastruktur. Dette krever en betydelig innsats fra Hynion Sverige», skriver Finansavisen.

Kjent svensk finansmann

Sven Hagströmer er også en samfunnsengasjert person som har grunnlagt Avanza Bank. Han er engasjert i sosiaiale prosjekter i Sveroige som "Arbeidsmeglerne ved Tensta Gymnasium" og Läxhjälpen. Han er også grunnlegger av Stiftelsen Allbright med virksomhet i Sverige og Tyskland, og medgründer av Fortellerdepartementet og Järvavekkan. Tyskland satser som kjent på å bruke hydrogen som energikilde.

Her er de største aksjonærene i Hynion, der Avanza Bank de største eierne gjennom en meglerkonto. Grunnleggeren av Avanza er som kjent den svenske investoren Sven Hagströmer.

Finansavisen skrev at Hynion ble slått konkurs for etpasr år siden år siden, og omtalte også at Slavica Duric ble ansatt som ny midlertidig daglig leder. I mars i år har selskapet fått hjelp til markedsföring av PR-selskapet Cision.

Hvem eier Avanza bank ?

Sven har i dag flere styreoppdrag og er styreleder for de børsnoterte selskapene Avanza og Creades. Sven Hagströmer er idag over 80 år og sitter fortsatt i styret i Avanza Bank Holding AB.

Sven er også en samfunnsengasjert person og er involvert i flere sosiale prosjekter, bl.a. Arbeidsmeglerne ved Tensta Gymnasium og Läxhjälpen. Han er også grunnlegger av Stiftelsen Allbright med virksomhet i Sverige og Tyskland. Også medgründer av Fortellerdepartementet og Järvavekkan.

Her er de störste aksjonærene i Hynion der Avanza Bank er störste eier gjennom en meglerkonto. Grunnlegger av Avanza er den svenske investoren Sven Hagströmer.

AVANZA BANK AB MEGLERKONTO42,070,089.0046.2339.30MEGSWE
SVENSKA HANDELSBANKEN AB23,225,277.0025.5221.70NOMSWE
NORDNET BANK AB6,114,380.006.725.71NOMSWE
MIDTBØEN PÅL3,200,857.003.522.99PRIVNOR
CLEARSTREAM BANKING S.A.3,035,332.003.342.84NOMLUX
NORDEA BANK ABP2,078,921.002.281.94NOMSWE
SWEDBANK AB1,772,774.001.951.66NOMSWE
CARNEGIE INVESTMENT BANK AB1,561,984.001.721.46NOMSWE

Sven Hagströmer , som startet Avanza Bank, sitter i styret i Avanza Bank Holding AB.Foto: Avanza Bank/Wikipedia.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*