Her handles det med aksjer gjennom såkal CFD, skriver Nordens Nyheter

En av måtene investorene har tilgang til akjsemarkedet på er gjennom differansekontrakter (contract for difference – CFD-er). Gjennom CFD-er kan du oppnå store eksponeringer for aksjemarkedet og få muligheten til å spekulere på både økende og fallende priser. Som en effektiv handelsform, la oss forklare mer om hvordan differansekontrakter kan bli brukt til å handle aksjer.

Hva er CFD-er?

Når det kommer til CFD-aksjehandel bør du først forstå hva det er og hvordan det fungerer. CFD-er er finansielle derivater som tar plass mellom en trader og en megler, som oftest gjennom en online CFD-handelsplattform, som Skilling. Det er basert på spekulative prisendringer i det finansielle markedet.

CFD-er kan bli brukt som et middel for å få tilgang til aksjemarkedet, uten å faktisk eie den underliggende aksjen. Men mangel på eierskap betyr at du ikke er involvert i stemmerettighetene til selskapet, og at du ikke kan motta utbytter, hvor begge aspekter kan bli sett på som ulemper.

Imidlertid betyr en CFD-handel at du kan kjøpe hvis du tror at det er muligheter for en stigning i markedet, eller du kan selge hvis du tror prisene vil gå ned. Dette kan potensielt lede til en gevinst på enten et stigende eller fallende aksjermarked.

Gjennom en online CFD-handelsplattform kan du også utnytte handler til å oppnå eksponering for aksjemarkedet. På dette viset kan du handle variert på markedet uten å nødvendigvis risikere en stor sum av den totale kapitalen din. Hvis forholdene ligger til

for det så kan du tjene betraktelig på investeringen din på dette viset. På samme vis som profittene multipliseres når det går bra, kan imidlertid det samme skje med tapene dine, det hele basert på den fulle verdien av investeringen din.

Handle aksjer ved bruk av CFD-er

Aller først vil du velge riktig plattform, en avgjørelse som kan heve investeringen din til neste nivå. Du bør se etter en online CFD-handelsplattform som har det du trenger, er brukervennlig, og er en autorisert og regulert nettside.

Du kan deretter lage en konto, sette inn det nødvendige kapitalbeløpet og starte å se etter aksjene du vil basere posisjonen din på. Online CFD-handler gir tilgang til aksjemarkeder rundt om i hele verden med de mest populære aksjene, som Amazon, Facebook og Netflix.

Det er to posisjoner du kan ta med en aksje-CFD: kjøp og selg. Som nevnt tidligere, når du åpner en ny kjøpsposisjon, tror du at prisen av den underliggende aksjen vil ha en oppadgående trend. På den annen side, hvis du forutser at verdien vil gå i en nedgående kurve, bør du stille seg i en salgsposisjon.

Du åpner og lukker kontrakten etter hvert som du følger bevegelsen til prisen til de underliggende aksjene, og profitten eller tapet blir kalkulert ut i fra forskjellen mellom prisen på åpnings- og lukkingstidspunktet til den respektive CFD-en.

Du kan åpne så mange kontrakter og handle så mange forskjellige aksjer du vil fra den samme kontoen, i henhold til din egen handelsstrategi. Hvis du eier de underliggende aksjene, kan du også bruke CFD-handler for å utligne eventuelle tap som du forutså kunne skje.

Det er alltid lurt å ha en mangfoldig investeringsportefølje, som gjerne kan inkludere differansekontrakter. På samme måte som tradisjonelle handler, gjør research og føl deg komfortabel med tilbudet, ellers kan du gå på en smell hvis du er for naiv og ikke undersøkte nok. Stol på magefølelsen når den forteller deg å undersøke litt mer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*