Huawei åpnet idag et nytt HUAWEI Health Lab i Helsinki, Finland. Utstyrt med toppmoderne testutstyr fungerer laboratoriet som forskningsplattform for Huaweis helse- og treningssektor.

Med nesten 1000 kvadratmeter er laboratoriet utrustet med et variert utvalg av treningsverktøy i verdensklasse som dekker over 20 ulike sportskategorier. Den skal fungere som en åpen forskningsplattform for teknisk forskning for sport og treningsalgoritmer under reelle forhold, oppdage og verifisere innkommende data, standarder innen FoU og som en inkubator for industrien.

Fremmer idrettsvitenskap og helseforskning på globalt nivå

Huawei ser et voksende behov innen helse- og treningsmarkedet og er dedikerte til dypere forskning innen helsemålingsalgoritmer gjennom teknologien i sine wearables. Dette har ledet til etablering av tre helselaboratorier globalt siden 2016: Xi’an og Songshan Lakes i Kina, og nå ett i Helsinki, Finland.

En europeisk helseundersøkelse utført av IPSOS og Huawei i år, med over 8 000 respondenter, viste at en overveldende andel av respondentene (92 %) ønsker å forbedre minst ett aspekt av sin helserelaterte livsstil, og bare 50 % av de spurte var fornøyd med deres fysiske nivå1. Huawei fortsetter å investere i helse- og trenings-FoU for å møte den økende globale forbrukeretterspørselen. Finlands helselaboratorium er bemannet med et vitenskapelig forskerteam, som består av 6 PhD’er og 20 eksperter fra 7 forskjellige EU-land. Disse spenner over flere disipliner innenfor 5 hovedområder – fysiologi, AI, maskinlæring, programvaretesting og programvareteknikk. Dette sikrer at alle aspekter av helse- og treningsforskning når de mest avanserte standardene i verden.

Testanlegg for treningssimulering i verdensklasse

Laboratoriet er bygget for realistiske miljøer og scenarier i 5 testområder som dekker mer enn 20 idretter og måler over 200 fysiologiske og biomekaniske indikatorer. De 5 hovedområdene inkluderer et motstrømsbasseng, skisimulator, multifunksjonell tredemølle, instrumentert tredemølle og et åpent treningsområde som gir mulighet for mange variasjoner av kardiovaskulær trening. Ytelsen måles både med det svært avanserte maskineriet og gjennom bruk av Huaweis nyeste wearables, som HUAWEI WATCH GT 4.

Huawei har bygget sitt eget motstrømsbasseng basert på profesjonelle standarder, som sikrer at svømmerens ytelse kan vurderes nøyaktig. Bassenget er utstyrt med dynamiske vannstråler som kan produsere en kontrollerbar strømflyt på opptil 350 m3/time og som også tillater endring av vanntemperatur og kvalitet.

Siden ski fortsatt er en av de mest populære aktivitetene i Europa, har laboratoriet introdusert en skisimulator med justerbar hastighet, stigning og interaktive ruter og porter. Den er også bygget med sensorer som registrerer brukerens hastighet, posisjon, utskjæringsvinkler, krefter og ytelsesdata.

Den multifunksjonelle tredemøllen kan teste løping, sykling, rullestolracing etc. med hastigheter som kan justeres opp til 50 km/t. Tredemøllen kan til og med importere GPX-data fra GPS-enheter for å simulere terreng og ruter i den virkelige verden, noe som gir brukerne et naturtro scenario som mer nøyaktig måler løpe-/sykkelytelsen i testen. Kameraet oppdager ytelsen deres vitenskapelig og gir umiddelbar tilbakemelding for forbedring av løpsteknikk i sanntid.

Integrasjon med HUAWEI WATCH GT 4: Huaweis Wearables med avansert helsemåling

Laboratoriet vil utføre sine daglige forskningstester med Huaweis nyeste HUAWEI WATCH GT 4. Med smartklokken vil Huaweis ledende helse- og fitnessmåling brukes til å måle fysiologiske data nøyaktig. Smartklokkens TruSportsTM vitenskapelige treningsmodell kan for eksempel kvantifisere brukerens løpekapasitet, registrere og analysere treningsdata, gi personlig tilpassede treningsforslag og treningsplaner for å hjelpe brukere med å opprettholde en sunn livsstil.

HUAWEI WATCH GT 4 vil også bli brukt til å evaluere menneskelig kardiopulmonal kapasitet (maks O2-volum), noe som gjør det mulig for forskere å evaluere treningsytelsen mer vitenskapelig og også vurdere treningskapasiteten mer nøyaktig for å forbedre treningssikkerheten.

I tillegg kan klokkens nye Stay Fit-app og Activity Rings gi en vurdering av generell bevegelse og ytelse under treningsøkter, og gi en bedre forståelse av energiforbruk og hjertefunksjon. Ved hjelp av den nyeste HUAWEI TruSeenTM 5.5+-teknologien gir klokken høy nøyaktighet ved beregning av kaloriforbruk og hva som må legges til sammenlignet med vanlig brukte algoritmer på markedet.

Samarbeid med europeiske helseinstitusjoner og forskningsgrupper, inkludert EU Cardiovascular Health Study

For å virkelig forbedre forbrukernes liv gjennom innovative teknologier innen helse og trening, samarbeider Huawei aktivt med lokale finske institusjoner og europeiske eksperter.

iCARE4CVD er en del av IHI-programmet (Innovative Health Initiative) som samler medisinsk og teknisk industri og EU, et av de mest ambisiøse forskningsinitiativene innen kunstig intelligens og kardiovaskulær sykdom. Huawei er foreløpig den eneste produsenten innen wearables som deltar i iCARE4CVD, og skal koordinere arbeidet med å utvikle metoder for å øke pasientenes motivasjon. I tillegg bidrar Huawei med smarte wearables som kan måle funksjoner som fysisk aktivitet, søvnkvalitet, hjerte- og åndedrettsfunksjon 24 timer i døgnet. Dette prosjektet kan gi leger informasjon som kan endre håndteringen av kroniske hjerte- og karsykdommer. Dette ved å bruke wearables for å forbedre screeningtjenester for hjerte- og karsykdommer.

Huawei var med å grunnlegge Interlive-konsortiet med 6 europeiske toppuniversiteter som har en av de mest vitenskapelige og strenge teststandardene for wearables. Konsortiet har som mål å utvikle anbefalinger for beste praksis for wearable-enheter for måling av direkte og avledede data. Partnerskapet har ytterligere sementert påliteligheten til Huaweis wearable-teknologi og vil sikre fortsatt vitenskapelig gyldighet basert på fire standarder: hjertefrekvens, skritttelling, kaloriforbruk og VO2 Max (maksimalt oksygenopptak).

For øyeblikket planlegger Huawei å gjennomføre forskningssamarbeid med europeiske universiteter og helsesentre for å fremme forskningen sin på behovene til funksjonshemmede brukere. Dette markerer Huaweis bevegelse mot inklusivitet og har som mål å oppmuntre til en aktiv livsstil for alle. Ved å forstå helse- og treningsbehovene til rullestolbrukere og tilby flere løsninger, kan brukerne se frem til mer dynamisk ytelsesmålingsteknologi i Huaweis fremtidige smarte wearables.

1. Land gjennomsnitt; kvantitativ nettstudie utført av Ipsos i: Tyskland, Polen, Spania, Italia, Romania, Bulgaria, Tyrkia, Storbritannia, N=8019, personer i alderen 18–64, oktober 2023.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*