Angela Merkel and Francois Hollande are planning the next top  meeting in EU(Photo: Bundeskanzleramt)
Angela Merkel and Francois Hollande are planning the next top meeting in EU(Photo: Bundeskanzleramt)

(Capri)Nicolas Sarkozy stiller igjen som presidentkanditad i Frankrike.Statsminister Matteo Renzi ønsket mandag Angela Merkel og Francois Hollande velkommen til den italienske øya Santo Stefani nær ferieøya for å forberede Brexit. Men EU skal sementere samarbeidet i EU etter den britiske folkeavstemningen ifølge den italienske avisen La Republica. Den italienske statsministeren Renzi og deretter fløyet med helikopter til Isola di Stanto Stefano der man drøfter økonomiske spørsmål, strukturelle reformer, nye investeringer i industrien og fornybar energi. Fremfor alt forberede man en ny alvorlig flyktningesituasjonen i Europa, der Italia må ta en stor del av byrdene med 100.000 flyktninger i året de siste to årene. Dermed har presidentvalget i Frankrike våren 2017 fått en ny dimensjon, med  tretten kandidater.

Ny kystvakt

President Francois Hollande henviste til Altiero Spinelli som var med på å lansere ideen om fred mellom Europas folkeslag. Italieneren Spinelli lanserte idéen om felles forsvar, en visjon som er blitt alt viktigere for Europa, som vil kanalisere større ressurser kanalisert til forsvarssektoren. Europas oppgave er også å beskytte sine egne nasjoneer som Frankrike, Italia og Tyskland, og etablere en «EU kystvakt» for å stanse flyktningestrømmen. Angela Merkel: sa at noe må gjøres for å styrke den eksterne og intern sikkerhet i EU, og forbedre samarbeidet mellom etterretningstjenestene, hele samlingen av informasjon om territorium må forbedres, og vi må samordne tiltak  for å begrense de enorme flyktningestrømmene, skriver avisen Republica.

Debatt om migrasjon

Tyskere journalister er opptatt av fleksibilitet og spørsmålet om migrasjon. De krever debatt om innvandring og større og kystkontrol, og sier at samarbeidet med Tyrkia er riktig ting, ellers kan vi ikke vinne kampen mot terror. Her trenger Europa samarbeid med opprinnelsesland. Matteo Renzi sier at Italia har gjennomført reformer for en bærekraftig fremtid. Samarbeidet i Europa er ikke problemet, men løsningen.Derfor gir et samlet Europa større muligheter, og samarbeid gir muligheter for den yngre generasjon, og vi må ikke la Brexit. bli det europeiske idealer. Vi må også løse problemene i Afrika, Syria,og ikke minst i Aleppo og Angela Merkel sa at vi må fortsette å hjelpe flyktninger i Middelhavet. Det er lett å klage og å finne unnskyldninger. Europa er det perfekte alibi. Det vi prøver å gjøre er å vise til den nye generasjonen i Europa, som ønsker seg fred, solidaritet og velstand. Renzi sa at Italia har det laveste underskuddet i forhold til BNP i løpet av de siste 10 årene.

Italiensk festning

Statsminister Matteo Renzi ankom Capodichino-flyplassen like før 16 igår, og ønsket sine gjester velkommen med militære æresbevisninger. Tysklands forbundskansler Angela Merkel kom i god tid før Frankrikes president Francois Hollande, som nettopp hadde fått beskjeden om at Nicolas Saarcozy stiller som fransk presidentkandidat i 2017.Altiero Spinelli, en av forfatterne av den berømte «Manifest for Europa «, var inspirasjonskilden, for Renzi, Merkel og Hollande som kom til den itaienske øya, som liknet et «Festung Europa» med skarpskyttere overalt og med elitesoldater som var klare til å slå tilbake mot alle som prøvde å nærme seg.

Tidligere president Nicolas Sarkozy stiller som kandidat i presidentvalget i 2017( Foto: La France Forte)
Tidligere president Nicolas Sarkozy stiller som kandidat i presidentvalget i 2017( Foto: La France Forte)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*