Hotel AX er et av Finlands ledende hotell innen kunst og kultur og mottok nylig prisen Finland’s Leading Design Hotel 2023. Nå blir hotellet en del av Strawberry sin portefølje i Finland.

I 2019 startet utbyggingen av det som skulle bli Finlands ledende hotell innen kunst og kultur, og i 2022 kunne de første gjestene sjekke inn på Hotel AX. Finske samtidskunstnere har vært sentrale i utviklingen av hotellet som har som mål å være inngangsportalen til kunstverdenen i Helsinki. Hotellet har siden åpningen vært et attraktivt tilskudd til det finske hotellmarkedet og en sentral bidragsyter til byutviklingen i Jätkäsaari. Nylig fikk hotellet utmerkelsen Finland’s Leading Design Hotel 2023 på World Travel Awards.

– Det er med stor stolthet vi nå utvider vår nordiske hotellportefølje med Hotel AX. Et unikt hotell som er utviklet med varme og engasjement. Og vi fortsetter veksten der alt startet, på Busholmen, som er selve episenteret for det nye og urbane Helsinki. En perfekt lokasjon for Strawberry og videre vekst i Finland, sier Petter A Stordalen, eier i Strawberry.

Det 173 rom store hotellet med restaurant, bar og møtefasiliteter overtas av Strawberry 1. november. Leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.

– Gjennom leieavtalen med en stor og langsiktig aktør som Strawberry skapes det forutsetninger for videreutvikling og posisjonering av Hotel AX og Busholmområdet. Når hotellet nå blir en del av en større nordisk hotellportefølje er det også muligheter for videre vekst utover et større geografisk område, sier Eero Olala, fondsforvalter i S-Bank Fund Management Ltd.

Med kjøpet av Hotel AX består Strawberry sin hotelportefølje i Finland av fjorten hotell. Sommeren 2024 utvides porteføljen ytterligere på Helsinki flyplass med Comfort Hotel Helsinki Airport og Clarion Hotel Helsinki Airport.

– Vi er et selskap som har tatt på oss rollen med å tilby reisende i Norden uforglemmelige opplevelser. At vi nå utvider porteføljen med Hotel AX og deretter to nye hotellprosjekter på Helsinki flyplass sommeren 2024, viser at vi har en bredde i produktene våre og at vi elsker å overraske, sier Erika Ehrnrooth, COO i Strawberry Finland.

Alle ansatte på Hotel AX fortsetter sitt arbeidsforhold i Strawberry og fremtidige bookinger overtas i sin helhet av Strawberry.

Hotel AX blir en del av Strawberry sin portefølje av frittstående hotell gjennom Nordic Hotels & Resorts. En portefølje bestående av flere av Nordens mest anerkjente hotell, som Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge og Sommerro.

Fakta om hotellet:
Hotellnavn: Hotel AX
Lojalitetsprogram: Strawberry
Antall hotellrom: 173 stk.
Restaurant: AX Restaurant med en meny som kombinerer krydder og smaker fra hele verden med klassiske og moderne retter på menyen.
Møterom: 4 møterom som gjenspeiler hotellets ambisjoner innen kunst og kultur.
Hotelloperatørr: Strawberry (Nordic Hotels & Resorts), som eies av Petter Stordalen.

Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.

For mer informasjon ta kontakt med:
Erika Ehrnrooth, COO Strawberry Finland, +35 850 465 93 45

Huseier: Leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiint

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*