Konsernsjef og CEO i Hetz Stephen Scherr( Foto: Hetz)

Hertz planlegger å kjøpe opptil 65.000 elektriske kjøretøy de kommende fem årene

ESTERO, FLORIDA og GØTEBORG, SVERIGE, 4. april 2022 – Hertz (NASDAQ: HTZ) og Polestar, den svenske produsenten av sportslige elbiler i premiumsegmentet, annonserer et nytt globalt samarbeid som inkluderer kjøp av opptil 65.000 elektriske kjøretøy over fem år. Tilgjengelighet forventes fra våren 2022 i Europa og sent i 2022 i Nord-Amerika og Australia. Hertz planlegger å kjøpe opptil 65.000 elektriske kjøretøy de kommende fem årene

For Hertz er samarbeidet del av selskapets pågående forpliktelse om å lede an innen elektrifisering, delingsmobilitet og digitale kundereiser. Samarbeidet med Polestar bygger på Hertz sin annonsering i oktober om å tilby den største elektriske leiebilflåten i Nord-Amerika og blant de største i verden. I tillegg til å gjøre flåten tilgjengelig for forretningskunder og fritidsreisende, skal Hertz tilby elbiler i markedet for delingsmobilitet for å videre akselerere elektrifiseringen.

«Vi er glade for å bli partner med Polestar og ser frem til å introdusere deres elektriske premiumbiler i flåten vår,» sier Stephen Scherr, administrerende direktør i Hertz. «Dagens samarbeid med Polestar bygger videre på ambisjonen vår om å bli en ledende aktør i det moderne økosystemet innen mobilitet, og gjøre det som et samfunnsbevisst selskap. Ved å samarbeide med en ledende elbilprodusent som Polestar kan vi bidra til å akselerere innfasingen av elektriske kjøretøy og tilby privatkunder, forretningskunder og partnere innen delingsmobilitet elektriske premiumbiler, eksepsjonelle kjøreopplevelser og reduksjon av karbonavtrykk.»

Polestar er en av driverne bak den globale elbilveksten, et bidrag som akselererer overgangen til bærekraftig mobilitet i takt med den økende interessen forbrukere har for miljøet og de bekvemmelige fordelene ved elektrifisering. Polestar rapporterte nylig at selskapet i 2021 tredoblet salgsvolumet og forventer mer enn en dobling også dette året. Polestar forventer årlig salgsvolum på 290.000 biler i 2025. Polestar har tidligere annonsert intensjon om børsnotering på Nasdaq New York i en foreslått fusjonering med Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIQ, og GGPIU9), som forventes å være gjennomført andre kvartal 2022.

«Polestar er forpliktet til å akselerere skiftet til elektrisk mobilitet med en fascinerende og innovativ produktportefølje,» sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. «Vi glade for at Hertz har valgt Polestar som en strategisk partner på deres reise til elektrifisering. Partnerskapet med en global pioner som Hertz bringer med seg den fantastiske følelsen av elektrisk kjøreglede til et større publikum, og samsvarer med et bredt utvalg av våre felles kunder mobilitetskrav. For mange av disse kan det være aller første gang de kjører elbil, og det blir en Polestar.»

Hertz bestiller i første omgang Polestar 2, en velpremiert elbil som har etablert Polestar sin posisjon som en premium elbilprodusent med sin første volummodell. Polestar 2 tar med seg avantgardistisk, skandinavisk design og ledende bilteknologi. Polestar 2 inkluderer verdens første infotainmentsystem med Android Automotive OS som har Google integrert, i en førerorientert, dynamisk kjørepakke.

_

Om Hertz

Hertz Corporation er et datterselskap av Hertz Global Holdings, Inc. og driver leiebilmerkene Hertz, Dollar og Thrifty i Nord-Amerika, Europa, Karibia, Latin-Amerika, Afrika, Midtøsten, Asia, Australia og New Zealand. Hertz Corporation er en av verdens største bilutleieselskaper, og merkevaren Hertz er blant verdens mest kjente. I tillegg driver Hertz Corporation bilutleiemerket Firefly og den internasjonale bildelingsaktøren Hertz 24/7 og selger biler gjennom Hertz Car Sales. For mer informasjon om Hertz Corporation, besøk www.hertz.com.

Fremtidsrettede uttalelser

Noen uttalelser i denne pressemeldingen kan oppfattes som “forward-looking statements”, etter definisjon i The United States Private Securities Litigation Reform Act of 1995. “Forward-looking statements”, eller fremtidsrettete uttalelser, omhandler generelle uttalelser om fremtidige hendelser, finansielle situasjoner eller driftsytelse av Polestar Performance AB og/eller tilknyttede selskaper eller Polestar Automotive Holding UK Limited. I noen tilfeller kan slike fremtidsrettete uttalelser identifiseres gjennom terminologi som kan, burde, forvente, intendere, skal, estimert, forutse, tro, mulig, prognose, potensiale, <, plan, søken, fremtid, forslag eller fortsette, eller negativt ladet versjoner av disse vilkårene eller varianter av dem eller lignende terminologi. Slike fremtidsrettete uttalelser er underlagt risiko, usikkerheter og andre faktorer som kan forårsake at resultater avviker materielt fra de uttrykte eller impliserte fremtidsrettete uttalelsene. Ingenting i denne pressemeldingen skal betraktes som en representasjon fra noen person om at de fremtidsrettede uttalelsene som er fremsatt her vil bli oppnådd, eller at noen av de overveide resultatene av slike fremtidsrettede uttalelser vil bli oppnådd. Du bør ikke stole på fremtidsrettede utsagn, da de kun gjelder datoen de blir gitt. Verken Polestar Performance AB og/eller dets tilknyttede selskaper eller Polestar Automotive Holding UK Limited påtar seg noen plikt til å oppdatere disse fremtidsrettede uttalelsene.

Ingen tilbud og ikke-oppfordring

Denne pressemeldingen er ikke er tilbud eller oppfordring til å kjøpe sikkerhet i Polestar Performance AB og/eller av tilknyttede selskap eller av Polestar Automotive Holding UK Limited. Det skal heller ikke være noe salg av slike verdipapirer i noen form eller jurisdiksjon der et slikt tilbud, oppfordring eller salg ville være ulovlig før registrering eller kvalifisering i henhold til verdipapirlovene i en slik form eller jurisdiksjon. Ingen tilbud om verdipapirer skal gis unntatt ved hjelp av et prospekt som oppfyller kravene i United States Securities Act av 1933, med endringer.

Hertz kjøper 65000 bilder av Pleastar etter planen(Foto: Hertz

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*