Christian Rokseth i Pixavi har lagt frem nye mobilløsninger(Foto: Pixavi)
Christian Rokseth i Pixavi har lagt frem nye mobilløsninger(Foto: Pixavi)

En ny smarttelefonen utviklet og produsert i Norge av Bartec Pixavi på oppdrag fra et av verdens største oljeselskaper kan gi Norden et nytt Nokia. Produktet vises på Mobile World Congress i Barcelona 24-28 februar, og sterke kapitalpartnere som tyske Allianz Capital Partners og det sveitsiske private equity-selskapet Capvis, sammen med Innovasjon Norge, har bidratt til utviklingen. Oljefondet satser NOK 7,6 milliarder i Allianz SE(2,17%), og er indirekte med på å løfte Bartec Pixavi, skriver Nordens Nyheter.

Bartecs tyske CEO

 

Vi har lykkes med å lage et produkt som har samme ytelse og brukervennlighet som vanlige smarttelefoner for konsumenter. Produktet har flere unike egenskaper som for eksempel et 3500 mAh batteri, 4.6 tommers retinaskjerm, kapasitiv touchskjerm som kan brukes med hansker, tre HD kamera samt 3G og Bluetooth, sier daglig leder Christian Rokseth i Pixavi til Nordens Nyheter. Kan redusere kostnader

Nyheter avhenger av raske og pålitelige fakta for å sikre klar og konsis informasjon for bruker. Xcaster teknologien tillater globale, naasjonale, regionale eller lokale nyheter å bli rapportet direkte fra feltet,gjennom både sanntids video og audio streaming direkte til nettverk som fjernsyn eller internett portaler på respekterte nettsteder. dette kalles på fagspråk «backpackerjournalistikk» og kan gi store økonomiske besparelser i ulike medieselskaper. Xcaster ST5000, med sin evne til å fungere som både en Wi-Fi-stillbildekamera eller kraftig video-opptaker, kan en raskt overføre til et real-time video streaming system for å kunne rapportere alle de lagrede bildene trådløst direkte til nettverket. Selskapet er klar med sertifisering etter IECEx og ATEX standardene for elektronikk i eksplosjonsfarlige områder, som fins i olje- og gassindustrien, kjemiskindustri, gruver og i flere industrielle produksjonsprosesser.Produktet som har Android 4.3 Jelly Bean-applikasjoner fungerer som en vanlig Android smarttelefon. I tillegg er produktet ekstremt sterkt og vanntett. – Dette åpner opp for helt nye områder der brukeren kan ha videokonferanser og streame live HD video fra ulike områder. det er økende interesse for video som en del av integrerte operasjoner, spesielt offshore, sier Christian Rikseth videre. Nå skal markedssjef Karsten just i Bartec gjøre Pixavi verdenskjent.

Vises i Barcelona

Innovasjon Norge har siden 2002 jobbet sammen med Pixavi, fra de startet opp og helt frem til lanseringen. I 2011 ble selskapet tildelt IFU-tilskudd på 1,5 millioner kroner. Nå strømmer bestillingene inn fra hele verden. – Innovasjon Norges IFU-ordning (Industrielle forsknings- og utviklingskontrakter) baseres på en samarbeidsavtale mellom en leverandbedrift org en kundebedrift, i dette tilfellet, Pixavi og et av verdens største oljeselskaper. Ordningen skal bidra til samarbeid og utvikling av nye produkter og løsninger der vi jobber i håp om internasjonal markedssuksess. Pixavi har lykkes med dette prosjektet, sier Ketil Lundgaard,direktør for entreprenørrskap og internasjonalisering i Innovasjon Norge.

Helt unikt team

Smarttelefonen er tilgjengelig for salg fra slutten av juni 2014, og selskapet viser frem produktet på Innovasjon Norges stand under Mobile World Congress i Barcelona 24-28 februar. Lanseringen skjer stegvis og selskapet lanserer en rekke tilleggstjenester og produkter som sammen utgjør en helt unik kommunikasjonsløsning for flere bransjer. Partnere og kunder over hele verden har allerede forhåndsbestilt eksemplarer. – Vi er veldig stolte av at produktet er utviklet og produsert i Norge. Samarbeidet med Innovasjon Norge, har vært viktig for prosjektet, avslutter Christian Roxseth. Det norske Selskapet ble oppdaget av tyske Bartecs for et år siden. En invitasjon til selskapets hovedkontor i Tyskland førte til en avtale som ble offentliggjort i november 2013.

Tysk-sveitisike eiere

– Det har vært en lang og spennende utviklingsprosess der vi har byggget kompetanse og et helt unikt team. Det er ikke mange selskaper som kan utvikle en smarttelefon fra bunnen av, sier en stolt daglig leder Christian Rokseth. Bartec Pixavi er et norsk selskap basert i Stavanger, og fukuserer på sertifiserte kommunikasjonsløsninger. Selskapet er verdensledende i sitt marked og eksporterer over 60 % av omsetningen i utlandet. USA, Australia, Kina og Midt.Østen er er de størsste markedene. Selskapet var på Deloittes liste over de 50 raskest voksende teknologibedriftene i 2013, med 486 % vekst. Selskapet omsatte for NOK 15 millioner NOK i 2012 og har 12 ansatte, hvorav 8 er ansatt i Norge. Siden 2002,har de fleste av Bartec aksjer eid av Allianz Capital Partners. Etter dette har det sveitsiske private equity-selskapet Capvis kommet inn og vil bidra til utviklingen av konsernet, skriver Nordens Nyheter i en analyse.

Publisert: 20.02.2014 10:07 av Nils Petter Tanderø, analyse

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*