Bjørn Kjos og Norwegian har verdens grønneste drivstoff(Foto: Norwegian)
  • Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere miljøutslippene, er å investere i nye fly. Nye fly er vinn-vinn for miljøet, passasjerenes komfort om bord, billettprisene og bidrar til lavere kostnader for flyselskapet. Anerkjennelsen fra ICCT er viktig for oss, fordi det bekrefter at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian har en av verdens yngste og mest moderne flyflåter med en gjennomsnittsalder på 3,7 år. Takket være den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

  • De siste årene har det vært en fremvekst av lavprisselskaper med unge flyflåter på transatlantiske ruter, men Norwegian er fortsatt det mest drivstoffeffektive flyselskapet, sier Brandon Graver, ansvarlig for ICCT-studien.

ICCT har gjennomført denne analysen to ganger, i 2014 og 2017. Begge gangene ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter. ICCT er en miljøorganisasjon som driver vitenskapelig analyser og undersøkelser av miljøpåvirkning i forskjellige bransjer. Det var ICCT som stod bak undersøkelsen som avslørte Volkswagens utslippsskandale i 2015.

Femte største selskap

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere.

Direktør Bjørn Kjos og Norwegian flyr med miljøvennlig drivstoff (Foto: Noregian)

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*