President Barrack Obama har bistått franskmenene etter terroren i Paris( Foto:US Gov)
President Barrack Obama har bistått franskmenene etter terroren i Paris( Foto:US. Gov.)

Støttemarkeringer foregår verden over for å hedre ofrene for terrorangrepet i Paris. President Barrack Obama sa etter angrepet onsdag at vi må stå ved det franske folkets side gjennom disse vanskelige tidene Den amerikanske presidenten sa ifølge NTB at han kommer til å snakke med sin franske kollega François Hollande om angrepet der tolv mennesker ble drept.

– Dette angrepet var rettet mot journalister, det var et angrep på vår frie presse,og det understreker i hvor stor grad disse terroristene frykter ytringsfrihet og pressefrihet, Barrack Obama og la til at USA vil gi Frankrike så mye hjelp som mulig.FBI-sjef James Comey uttalte onsdag at de bistår franske myndigheter i jakten på gjerningsmennene. FNs sikkerhetsråd fordømmer også angrepet mot det franske magasinet Charlie Hebdo og ber om at gjerningsmennene blir stilt til ansvar for sine handlinger. Medlemmene av Sikkerhetsrådet fordømmer på det sterkeste dette uakseptable terrorangrepet rettet mot journalister og en avis, uttaler rådets 15 medlemsland i en uttalelse.

Markerer bred støtte

Onsdag kveld samlet folk seg ved Stortinget i Oslo for å markere sin støtte til ofrene for angrepet mot det franske satirebladet Charlie Hebdo.Etter markeringen ved Stortinget går turen til den franske ambassaden i Oslo.I sosiale medier foregår det også støttemarkeringer til ære for ofrene av terroren, skriver NTB.

Bred nordisk støtte

Store folkemengder strømmer til Place de la Republique, som ligger en knapp kilometer fra redaksjonslokalene der tolv mennesker ble drept onsdag formiddag.Minst 20.000 mennesker samlet seg i tillegg til markeringer i byene Lyon og Toulouse, opplyser fransk politi til nyhetsbyrået AFP. Andre demonstranter bar på bannere med budskapet «Pressefriheten har ingen pris» og «Charb døde fri», med henvisning til den drepte redaktøren Stéphane Charbonnier. Også i en rekke andre byer, som Nantes, Lille, Strasbourg og Bordeaux, holdt franskmenn støttemarkeringer onsdag. Det samme sto på planen for journalister i andre europeiske byer, som Brussel. Torsdag har ordfører Anne Hidalgo invitert Paris-borgerne til å delta i en stille marsj, skriver NTB og AFP. Franske medier melder natt til torsdag at de vet hvem drapsmennene i Paris og hvilke grupper i samfunnet de representerer, melder NrKs Aktuelt.

President Francios Hollande vet hvem  sto bak terrorangrepet i Paris onsdag( Foto: Wikipedia)
President Francios Hollande vet hvem sto bak terrorangrepet i Paris onsdag( Foto: Wikipedia)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*