Anders Østby, sjef for Kraftmarked i Hafslund-ECO(Foto: Mynewsdesk)

Hafslund E-CO har inngått en langsiktig avtale med Hydro for levering av 1,18 TWh vannkraft. Kraften skal leveres i NO1 i perioden 2021 til 2027.

Hafslund E-CO har de senere årene økt produksjonsporteføljen betraktelig og drifter en produksjon på over 21 TWh. Hafslund E-CO ønsker å styrke posisjonen innen industriell utvikling gjennom økt satsing på langsiktige kraftkontrakter og PPA’er. Kontrakten med Hydro er en del av denne satsingen.

– Som Norges nest største kraftproduksjonsselskap ønsker vi å legge til rette for langsiktige markedsrelevante kontrakter av fornybar kraft mot industrien og andre aktører med langsiktig perspektiv. Kontrakten med Hydro er derfor viktig for oss og underbygger denne strategien, sier konserndirektør for kraftmarked i Hafslund E-CO, Anders Østby

For mer informasjon kontakt:

Anders Østby, konserndirektør Kraftmarked, tlf. 957 60 370, e-post: anders.ostby@hafslundeco.no

Satser på ren energi

Selv om aluminium har utmerkede egenskaper når det gjelder energieffektiv gjenvinning, krever produksjonen av primæraluminium mye energi. Ved å bruke fornybar kraft og moderne teknologi produserer Hydro aluminium på renest mulig måte, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Hydro er kanskje best kjent som verdens eneste fullt integrerte aluminiumselskap, men navnet vårt avslører vår historie som pionerer innen produksjon av vannkraft. Det hele startet i 1906 da Hydro bygde et vannkraftverk i Svelgfoss, i nærheten av Notodden. Det skulle levere energi til selskapets første salpeterfabrikk.

Ettersom det kreves mye energi for å produsere aluminium, er det svært viktig å bruke energikilder som etterlater et lite karbonavtrykk. Et aluminiumverk som baserer sin elektrisitet på kull, noe som er vanlig i flere regioner rundt om i verden, har fem ganger høyere CO2-utslipp enn et verk som får sin elektrisitet fra fornybare kilder. Hydros kjernestrategi er derfor å utvide virksomheten i regioner av verden der vi kan bruke kraft med null utslipp, f.eks. vannkraft, vindkraft og solenergi, skriver selskapet på sine nettsider.

Påfyll av vann gir billigere kraft(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*