Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige har vært børsnotert i ti år.(Foto. Mynewsdesk)

Gjensidiges aksjonærer har opplevd en seksdobling av egne investeringer inklusiv utbytte, når Gjensidige markerer 10 år på børs.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste 10 årene og levert en solid avkastning til både aksjeeiere og kunder i denne perioden, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Børsverdi på noteringsdagen var nærmere 30 milliarder kroner mens den i dag er over 92 milliarder kroner, og dermed troner Gjensidige på børsens fem på topp i øyeblikket. Selskapet har delt ut 42 milliarder kroner i utbytte.

I forbindelse med noteringen solgte Gjensidigestiftelsen nær 40 prosent av sine aksjer, som ble kjøpt av titusener av nye aksjeeiere. Gjensidige fikk dermed et spredt eierskap, med både store investorer verden over, og norske småsparere, mange av dem kunder i selskapet.

Gjensidigestiftelsen er fortsatt den største aksjeeieren med 62 prosent av aksjene. Stiftelsen videreformidler sin andel av ordinært aksjeutbytte til Gjensidiges norske skadeforsikringskunder. Modellen, som var helt unik i Norge da den ble lansert, har tilført kundene over 21 milliarder kroner. De siste årene har kundeutbyttet tilsvart rundt regnet 14 prosent av forsikringspremiene kundene har betalt inn.

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2019, mens sum eiendeler utgjorde 112 milliarder .kroner.

Sponser norsk håndball

Tiden går, samarbeidet med Gjensidige består. NHF og forsikringsselskapet fornyer samarbeidsavtalen.

Gjensidige og Norges Håndballforbund (NHF) er enige om å fortsette samarbeidet i fire nye år. Dette betyr at samarbeidet vil ha vart i hele 33 år når denne avtalen utløper.

Den nye kontrakten ble signert utenfor Gjensidiges hovedkontor i Oslo sentrum i forkant av håndball-EM for kvinner.

– Dette er en virkelig god nyhet for alle som er glade i norsk håndball. Gjensidiges misjon er å skape trygghet gjennom å sikre liv, helse og verdier på en bærekraftig måte, og dette blir det fjerde tiåret hvor de bidrar til nettopp trygghet og forutsigbarhet for norsk håndball, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

– Den nye avtalen er et meget godt utgangspunkt for å bygge videre på det gode samarbeidet partene har utviklet gjennom snart 30 år. Gjensidige er stolte av å være hovedsponsor for Håndballjentene, sier konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad.

Kommunikasjonsansvarlig Øystein Thoresen i Gjesidige (Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*