EU-kommisjonær  Günter Oettinger frykter at EU-krisen kan blomstre opp igjen foran det økonomiske toppmøtet i Davos( Foto: DPA)
EU-kommisjonær Günter Oettinger frykter at EU-krisen kan blomstre opp igjen foran det økonomiske toppmøtet i Davos( Foto: DPA)

EU-kommissær Günther Oettinger advarte ifølge Die Welt Online mot en oppblomstring av den europeiske gjeldskrisen på det årlige tyske toppmøtet «Wirtschaftsgipfel 2015» forrige uke. Denne uken møtes økonomitoppene i Davos i Sveits til ny debatt. Oettinger sa at hvis ikke Frankrike og Italia legger bånd på sine økonomiske reformer, vil rentekostnadene kunne øke igjen for disse landene. Han sa også at utviklingen i Hellas og Storbriannia kan komme til å påvirke utviklingen i Eurosonen. Oettinger sitter i EU-kommisjonen for temaene digital økonomi og samfunnsspørsmål.

Debatt på toppplan

Jens Stoltenberg, NATO`s generalsekretær, Mario Draghi,President i den europeiske sentralbanken(ESB), Günther Oettinger (kommissær for digitale økonomi og samfunnsspørsmål i EU, Thomas de Maizière, tysk innenriksminister, Hermann Gröhe, føderal tysk helseminister Heiko Maas, tysk justisminister, finansminister Wolfgang Schäuble og utenriksminister Frank-Walter Steinmeier  var tilstede sammen med statsminister Winfried Kretschmann i den tyske delstaten Baden-Württemberg  i Berliner Axel-Springer-Haus sist onsdag.

Høyere pensjonsalder

Oettinger sa videre at Europas utvikling gjør ham bekymret. Til tross for at Tyskland er på «toppen av sin kraft som økonomisk stormakt», har Forbundsrepublikken måttet gjøre sin hjemmeleks . Oettinger sa at man bør få en debatt om å øke pensjonsalderen til 70 år med krav om å arbeide hardere,  hvis ikke det skjer kan Tyskland det neste tiåret bli Europas syke mann. Angela Merkel, Mario Draghi, Wolfgang Schäuble, var noen av de politiske gjestene på»Wirtschaftsgipfel 2015″ der næringslivet og forvaltning diskuterte økonomi og politikk for syvende gang i regi av Axel Springer AG, i samarbeid med «Initiativ for Tyskland «i Berlin Tysklands forbundskansler Angela Merkel og representanter for tysk næringsliv, drøftet muligheter og risiko for bedrifter og samfunn i fremtidens Europa.

Nytt møte i Davos

«Wirtschaftsgipfel 2015» slo igjen fast at det er nok av økonomiske og politiske utfordringer i verden, fra krisen i Midt-Østen, til terrorangrepet i Paris og Ukraina krise, digitalisering, svak vekst og store valutasvingninger. Utvekslinger av meninger på konferansen er unntatt offentlighet, bortsett fra referatet i Tysklands største avis «Die Welt Online».

EU-kommisær Günther Hermann Oettinger  er født 15. oktober 1953 i Stuttgart og sitter i Forbundsdagen for CDU, som er Merkels parti. Fra 1. november 2014 er han kommissær for digitale økonomi og samfunn i Juncker-kommisjonen i EU. Fra 2005 til 2010 var han ministerpresident i Baden-Württemberg og leder for CDU i Baden-Württemberg. Fra 2010 til 2014 var han kommissær for energi i den såkalte Barroso-kommisjonen. Denne uken møtes verdens økonomiske elite påny i Davos i Sveits for å drøfte Europa økonomiske fremtid,skriver Nordens Nyheter.

EU-kommisjoner Günter Oettinger advarer mot reformer i Frankrike og Italia(Foto: Wikipedia)
EU-kommisjoner Günter Oettinger advarer mot reformer i Frankrike og Italia(Foto: Wikipedia)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*