Tidligere finansdirektør Geir Karlsen tok nylig over som konsernsjef i Norwegian Air Shuttle(Foto:: Norwegian)

Som en følge av økt etterspørsel etter flyreiser er det nå grunnlag for å gjenåpne basen i Danmark, og Norwegian ansetter 200 medarbeidere. Klokken 06.00 i dag tidlig lettet DY3670 fra Københavns Lufthavn til Malaga i Spania som det første – og nesten utsolgte – Norwegian-fly med danske kabinansatte siden april i fjor. Det markerer den offisielle åpningen av Norwegians base i København. I takt med økt etterspørsel vil det i løpet av sommeren være ca. 200 piloter og kabinansatte tilknyttet basen i Danmark.

Med økende vaksinasjon, lettelser i reiserestriksjoner og stadig flere som kan benytte seg av EUs sertifikat-løsning er det dags for at flere kan reise, og etterspørselen etter flyreiser øker fra dag til dag.

–Vi er godt i gang med å bygge opp igjen basen i København, som blir en stor arbeidsplass. Etter en turbulent periode har Norwegian i dag en forenklet organisasjonsstruktur og en robust økonomi. Nå skal vi levere gode kundeopplevelser til lave priser i Danmark og til resten av Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Fra Danmark flyr Norwegian i sommer til 29 destinasjoner i Europa, og har samtidig økt tilbudet på enkelte innenriksruter. De 200 nye stillingene som opprettes i København vil besettes av tidligere ansatte som mistet jobben som en konsekvens av pandemien. Basen er operativ fra i dag, den 28. juni.

–Det er utrolig hyggelig å kunne ønske 200 kjente og kjære kolleger velkommen tilbake til basen i København. Disse kjenner selskapet og kundene våre svært godt, og jeg vet at de gleder seg til å komme opp i luften og til å møte passasjerene igjen, sier Geir Karlsen. 

Pandemien har utløst en krise uten sidestykke for Norwegian og flyindustrien generelt. Etter et halvår med krevende rekonstruksjonsprosesser i både Irland og Norge,  kunne Norwegian 26. mai slå fast at prosessene er fullført og at resultatet er vellykket.  Det er et konkurransekraftig og økonomisk styrket Norwegian som går fremtiden i møte.  Etter rekonstruksjonen er selskapet en betydelig aktør innen reiseliv og luftfart i Europa.

Ny konsernsjef

Geir Karlsen ble nylig utnevnt til ny konsernsjef i Norwegian Air Shuttle ASA. Utnevnelsen gjelder fra 21. juni 2021. Denne sommeren er det viktigere enn noensinne å forberede seg godt i forkant av en reise, og for de som skal reise utenlands kan det være et krav om å legge frem et bevis på en negativ koronatest. I samarbeid med Dr.Dropin får kunder hos Norwegian rabatter på dette inkludert en Fit-to-Fly-attest, skriver Nordens Nyheter.

– Jeg er glad for å kunne meddele at Geir Karlsen har akseptert styrets forespørsel om å tre inn i rollen som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiell rekonstruksjon av Norwegian, og han har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian, sier Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian.

– Nå som reiserestriksjonene er i ferd med å lette, er Norwegian klar til å tilby kundene våre tusenvis av flyvninger i Norden og Europa. I tillegg vil selskapet iverksette ytterligere tiltak for å styrke posisjonen som lavpris-flyselskap og for å sikre en bærekraftig lønnsomhet fremover. Geir er den ideelle konsernsjefen til å lede dette arbeidet, sier Øygard.

Geir Karlsen (født 1965) har vært finansdirektør i selskapet siden april 2018. Han ble utnevnt til fungerende konsernsjef i Norwegian i juli 2019, en rolle han hadde frem til desember 2019. Han har gjennom de 12 siste årene hatt ulike CFO-stillinger i internasjonale selskaper som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Før Norwegian kom han fra stillingen som Group CFO i det London-baserte shippingselskapet Navig8 Group som har virksomhet over hele verden og er verdens største uavhengige skipspool-operatør. Han har bred erfaring fra børsnoterte selskaper innen shipping og offshore. Geir Karlsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg er takknemlig for tilliten som styret har vist meg, og jeg ser frem til å fortsette i Norwegian i den nye rollen som konsernsjef. Det viktigste for oss i tiden fremover blir å øke lønnsomheten i lavpris-segmentet, og å tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle de viktigste markedene våre. Norwegian er godt posisjonert i markedet etter den finansielle rekonstruksjonen av selskapet, og vi har en sterk merkevare, populære produkter og tjenester – og ikke minst et lag bestående av erfarne kolleger, klare for å kjempe om hver eneste kunde, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Prosessen med å finne en ny finansdirektør vil begynne umiddelbart.

Styret i Norwegian besluttet den 20. juni å avslutte Jacob Schrams periode som konsernsjef. Schrams ansettelseskontrakt, signert i 2019, gjør ham berettiget til ni måneders oppsigelsestid. Han vil støtte styret på heltid i oppsigelsestiden, til 31. mars 2022. Han vil inntil da motta sin nåværende lønn, og deretter vil et 15-måneders sluttvederlag gis i månedlige utbetalinger, som spesifisert i ansettelseskontrakten fra 20. november 2019. Styret har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette.

Geir Karlsen vil motta en lønn på 4,5 millioner kroner, en bonusordning knyttet til oppnåelse av målene i forretningsplanen for 2021 og 2022 og aksjeopsjoner som tildeles basert på aksjekursen ved børsslutt 21. juni 2021.

 samarbeid med Dr.Dropin i Norge får kunder av Norwegian rabatter på PCR-test og antigen/hurtigtest samt en Fit-to-Fly-attest. Testene kan utføres på Oslo lufthavn på Gardermoen, samt på deres testklinikker i Oslo, Bærum, Asker, Bergen og Trondheim.

For reisende med Norwegian er prisen 1095 kroner for en individuell test, mens det for grupper på mer enn tre personer gis en rabatt på 25 prosent. De betaler da 895 kroner per person. Veiledende pris for testene er 1195 kroner.

Dersom man skal ta testen på Oslo lufthavn anbefaler Dr.Dropin å møte opp ca. 4 timer før avgang. Når testen og resultatet er klart får kundene med seg Fit-to-Fly-attesten på engelsk. Klinikken har den siste tiden meldt om økt pågang av kunder som ønsker å ta testen i forbindelse med reise, og anbefaler derfor alle å bestille time i god tid før avreise.

Klinikken på Oslo lufthavn Gardermoen er lokalisert bak skrankene for bagasjelevering i innsjekkingsområdet i avgangshallen. Timebestilling kan gjøres hos Dr.Dropin.

Innreiserådene i de enkelte land kan brått endre seg, og Norwegian anbefaler alle å undersøke hva som gjelder på den destinasjonen man skal besøke. Selskapets kunder får informasjon om dette når de bestiller billetter, men kan også oppdatere seg på selskapets sider.

Norwegian-passasjer fotografert på Gardermoen med nye tilbud.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*