Ullevål/Fornebu: (Norge-Georgia 2–1) Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard scoret hvert sitt. Likevel ble kampen på Ullevål uvanlig spennende på slutten. Den som stjal hele showet på Ullevål Stadion var 18 år gamle Antonio Nusa som til daglig spiller i belgisk fotball.

 Vi har en verdensstjerne på gang i Nusa som bare er 18 år gammel. Det er ganske utrolig. For en måte å presentere seg for publikum. I dag har han levert en enda bedre kamp enn mot Jordan, mener NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp ifølge Dagbladet. Nordic News er av den mening at han overgår de store brasilianske fotballstjernene som dukket opp under VM i fotball i 1958 i Sverige og senere. Norge vant kampen og har fortsatt muligheten til å komme til VM i Tyskland neste år. Men det sensasjonelle er at Norge har fått en ny fotballstjerne som overgår Braut Haaland og Martin Ødegaard. Prisen på en spiller av Nusas kaliber er allerede en halv milliard kroner, og dette prisen vil trolig bevegse seg over en milliarld på kort tid.

VG skriver at på Langhus, like utenfor Oslo, er man stolt over å fostret Norges nye fotballjuvel .Landslagstrener Ståle Solbakken så Nusa fra stadionplass i en klubbkamp i fjor vår. Han forteller om stor utvikling hos 18-åringen.

– Han har vokst i kroppen, fysikken er annerledes nå enn da jeg så ham live. Han har ikke vært aktuell før nå, for han har ikke vært klar før nå, sier Solbakken til VG på et pressetreff.

Antonio Nusas kombinasjon av lekenhet og effektivitet gikk rett hjem hos folk som så ham i 6–0-seieren over Jordan på Ullevaal torsdag.

– Fantastisk gøy å se hvordan han lekte seg. Misforstå meg rett, men det var nesten som å se ham på en Langhus-trening. Med så lave skuldre og uanfektet av settingen. Det imponerte meg, beskriver Henrik Østbye. Han hadde ifølge VG gleden og æren av å være Antonio Nusas fotballtrener i Langhus IL gjennom flere år. Lille Antonio huskes som et ekstremt talent, og en usedvanlig jordnær barnestjerne. Da blir det en spennede fotballhøst for Norge, og det er håp om at landslagstrener Ståle Solbakken inviterer » Drillo» med til fotball-VM i Tyskland neste sommer.

Foto: nptander/Nordic news.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*