Konsernsjef Bjørn Kjos i Noregian smiler igjen(Foto: Norwegian)

Norwegian passerte en ny milepæl i juni med mer enn 3 millioner passasjerer i en enkeltmåned. Siden oppstarten har nå mer enn 200 millioner passasjerer reist med Norwegian.

Totalt 3 059 402 passasjerer reiste med Norwegian i juni, 10 prosent flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 20 prosent. Fyllingsgraden for juni var totalt på 90 prosent denne måneden, mens langdistanseflyene hadde enda høyere fyllingsgrad på 95 prosent, hvilket er bedre enn på samme tid i fjor. Passasjerveksten på langdistanserutene var på 38 prosent.

– Denne måneden passerte vi flere milepæler, både med tanke på antall passasjerer og fornyelse av flyflåten. Samtidig kåret kundene oss til verdens beste lavpris langdistanseselskap for tredje år på rad og i den samme SkyTrax-kåringen ble vi stemt fram som Europas beste lavprisselskap for femte år på rad. Jeg er svært takknemlig for at over 200 millioner passasjerer nå har vist oss tillit og valgt Norwegian. De siste årene har veksten vært sterkest på langdistanse, noe som gjør at vi kan lansere stadig nye ruter internasjonalt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

CFO gikk på dagen

Aksjonærene mistet verdier for nesten en halv milliard kroner da Frode Foss(Foto: Norwegian) gikk på dagen som finansdirektør for flyselskapet Norwegian.  Selskapet har den siste tiden møtt  massiv kritikk fra kundene for flere ulike forhold, skriver Nordens Nyheter.

Norwegian lanserer fire nye transatlantiske ruter. Norwegians internasjonale satsning fortsetter med lansering av nye interkontinentale ruter fra London Gatwick til Chicago og Austin, og fra Paris til Boston og Oakland. I tillegg øker Norwegian avganger på eksisterende ruter fra Paris til Los Angeles og New York.Norwegian lanserer nå ruter til to helt nye amerikanske storbyer – Chicago og Austin, fra London. De nye rutene innebærer at Norwegian nå kan tilby flygninger fra 13 europeiske byer til 15 byer i USA.

– Ett år er gått siden vi startet langdistanseruter til USA fra Paris. Etterspørselen har vært meget god og flyene har vært fulle. Vi ser nå frem til å gi enda flere av våre reisende et tilbud om å fly til fornuftige priser mellom nye destinasjoner i USA og Europa, sier konsernsjef Bjørn Kjos til Nordens Nyheter. Norwegian har vært kritisert for en rekke innstillinger av ruter, i mindre grater flygninger på langdistanse.

Dreamliner åpner verden

London Gatwick til Austin-Bergstrom International Airport: Tre ukentlige avganger med oppstart mars 2018
London Gatwick til Chicago O’Hare International Airport: Fire ukentlige avganger med oppstart mars 2018
Paris Charles de Gaulle Airport til Boston Logan International Airport: Fire ukentlige avganger med oppstart mai 2018 . Paris Charles de Gaulle til Oakland International Airport: Fire ukentlige avganger med oppstart april 2018

Får flere nye fly

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt og den globale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i fjor åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA, samt mellom Barcelona og USA. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter mellom London og Singapore og London og Buenos Aires. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap, skriver Norwegian i en pressemelding.

Informasjonssjef Lasse Sandaker -Nielsen i Norwegian er en av markedets beste aktørerer ifølge danske PR-målinger(Foto: Norwegian)

Sjette største selskap

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Du kan Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube, skriver Nordic News.

Konsernsjef Bjørn Kjos kjøper en rekke nye fly for å dekke opp de nye rutene( Foto: Norwegian/Boeing)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*