Frankrikes president Emmanuel Macron er i Sverige på et todagers besøk. Før statsbesøket benyttet statsminister Ulf Kristersson anledningen til å sende en hilsen til presidenten med tips til et vellykket besøk. I klippet, som ble lagt ut på statsministerens Instagram, snakker Kristersson – både på svensk og engelsk – om blant annet hvordan man skal oppføre seg når man står i kø, hva som skjer hvis man klager på været og viktigheten av en kaffepause i Sverige, ifölge svensk presse. Ulf Kristersson og Emmanuel Macron er fotografert av presidentens kontor under et statsbesök i Paris.

Innlegget har blitt møtt med flere hånende kommentarer om at det er pinlig og upassende. Macron på sin side takker for informasjonen i en kommentar til innlegget. Frankrike og Sverige går etter mötet og tar teten i det europeiske energisamarbeidet, der kjernekraften har stor betydning.

Gledet seg til kaffe

«Kjære Ulf, takk for informasjonen. Jeg kommer godt forberedt, varmt kledd! Gleder meg til å ta en kaffe!», skriver presidenten på engelsk og svensk. Macron skal, i tillegg til å besøke hovedstaden, også til Lund. Han skal blant annet være på studentkvelden på universitetet og trakteres med en nå tradisjonell middag med dansk preg: pitt i panna med bearnaisesaus. – Det var slik dronning Margrethe ville ha det da hun besøkte oss i 2005, sier student Frida Eriksson, som skal ta imot Macron, til P1 Morgon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*