( Foto: Denne tavla får mange nordmenn til å drømme seg vekk. Reiser man til utlandet er det alltid vikig å ha en god reiseforsikring./ Gjensidige)

Gjensidiges reiseforsikring har gjennom hele pandemien vært gyldig, også på reiser i røde land. Gjensidige fortsetter denne praksisen.

– Vi anbefaler at reiserådene alltid følges, og vår forsikring bygger på norske myndigheters reiseråd. Men velger du likevel å reise til et land eller område som er rødt, har du gyldig reiseforsikring for alle hendelser og skader som ikke har sammenheng med koronasituasjonen, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det er selskapets ansvar å hjelpe folk innen rammen for forsikring, og ikke blande seg inn i hvorfor folk reiser eller ikke.

– Reiser du til et land som er gult erstatter vi også kostnader som har sammenheng med koronasituasjonen. Vær likevel oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager dersom ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjonen eller nye reiseråd for landet du befinner deg i, for eksempel at det går fra å være gult til å bli rødt, sier Rysstad.

Smittesituasjonen er stadig i bevegelse i Norge, med stadige nye utbrudd. Det er grunn til å tro at det samme gjelder i andre Europeiske land og verden for øvrig.

Utenriksdepartementets reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, gjelder til 1. juli, men med noen unntak. Se hvilke områder FHI regner som gule og røde.

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2020, mens sum eiendeler utgjorde 118

Ifølge Flysmart24.no har Europarådet nå bestemt at sertifikatet ikke vil få status som et reisedokument. Ordningen omtales nå som «det grønne digitale sertifikatet», ikke «vaksinepasset», som før.

Sertifikatet vil fortsatt inneholde informasjon om innehaveren er vaksinert, frisk etter å ha vært coronasyk eller nylig har testet negativt.Bent Høie sier mer vaksinering vil kunne føre til lettelser for enkeltgrupper – men at lettelser for reisende kun kan skje hvis andre land har de samme reglene.

Men i stedet for at alle som har passet kan reise fritt rundt uten krav til verken tester eller karantene, er det opp til det enkelte land å bestemme hvilke rettigheter sertifikatet skal gi.

Dermed kan reisende likevel måtte ta en test, eller gå i karantene ved hjemkomst, skriver VG.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*