Førti tusen nordmenn reiser til ytlandet i påsken(Foto: Pixabay)

En av fire nordmenn skal på hytta i påsken, og ti prosent skal besøke venner og familie i en annen kommune. Men det er også en del som skal utenlands, og flest blant de unge og de med høyest inntekt. Cirka førti tusen nordmenn skal til utlandet i påsken, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige de siste dagene

– Ut fra myndighetenes anbefalinger er det litt rart at en god del velger å dra til utlandet, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han understreker at prosentandelen er liten, 3 prosent blant ungdom og 3 prosent blant de med høyest inntekt, men at det bak tallene tross alt skjuler seg et stort antall nordmenn. Cirka 40 000 nordmenn skal til utlandet i påsken, viser undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige de siste dagene.

26 prosent skal på hytta, 72 prosent blir hjemme, 3 prosent på hotell i Norge, og 3 prosent skal på biltur, viser undersøkelsen (flere svar mulig). 20 prosent av ungdommen skal besøke venner og familie i en annen kommune enn hjemkommunen. Det er færrest som blir hjemme av de med høyest inntekt. Halvparten av befolkningen disponerer eller har tilgang til hytte.

Det drypper lite på lokalt næringsliv

De færreste skal handle i hyttekommunen. – Så denne gangen vil lite penger tilfalle det lokale næringsliv, som er i tråd med myndighetenes anbefalinger, sier Rysstad.

I forbindelse med den spesielle tiden vi er inne i, er reiseforsikringen utvidet til å dekke avbestillinger dersom du havner i karantene på grunn av smittesporing eller pålegg fra offentlige helsemyndigheter.

– Dette gjelder for innenlandsreiser med avreise fra og med 1. januar 2021 til og med 31. august 2021, forteller han.

Avbestilling dekkes når du eller noen i medforsikret familie, blir pålagt karantene av smittesporingsteam eller offentlige helsemyndigheter, når du er syk eller har symptomer som er forenlig med koronasykdom og skal i karantene i henhold til retningslinjene til FHI. Det dekkes også når din eneste medreisende blir pålagt karantene av smittesporingsteam eller offentlige helsemyndigheter. Du må kunne dokumentere at du har blitt testet og at du må være i karantene.

Avbestilling dekkes ikke ved frykt for smitte, mistanke om smitte eller selvvalgt karantene, ved innreisekarantene etter et utenlandsopphold eller om du må være hjemme på grunn av restriksjoner fra arbeidsgiver.

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2019, mens sum eiendeler utgjorde 112 milliarder kroner.

40 000 nordmenn skal til utlandet i påsken, viser undersøkelse.(Foto: Gjensidige/Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*