FJONG samarbeider med dansk motegigant( Foto:Fjong)

København, Danmark, 13.1.2023 – FJONG, Nordens ledende klesutleieplattform, kunngjør i dag at de har inngått et samarbeid med DK Company, Danmarks nest største multimerkeselskap.

FJONG har bygget en proprietær teknologi som gjør utleie av klær enkelt og skalerbart for flere markeder. Plattformen startet i Norge, og utvidet til Danmark i 2022. Nye europeiske markeder står for tur.

DK Company er en stor aktør på det europeiske markedet og administrerer et stort antall merkevarer og betjener flere markeder i Europa.

Partnerskapet mellom FJONG og DK Company, som starter med de to merkene Gestuz og Karen by Simonsen, sikrer at mer overskuddsplagg vil bli utnyttet og delt, og dermed redusere miljøpåvirkningen av overproduksjon i moteindustrien.

«Vi er så glade for å jobbe med DK Company og få muligheten til å ha en positiv innvirkning på moteindustrien. Vi tror at samarbeidet vårt vil bringe oss nærmere vårt mål om å gjøre klesutleie mer tilgjengelig og bærekraftig”, sier Amalie Arnesen, daglig leder i Danmark.

«Nå har vi bevist at tjenesten er skalerbar, og FJONG er klar for resten av Europa. Vi har lært mye av ekspansjonen til Danmark og har kontroll på det vi trenger for å gå inn i enda et marked», legger Sigrun Syverud, medgrunnlegger av FJONG, til.

Ved å samarbeide med DK Company, har FJONG som mål å gjøre klesutleie mer tilgjengelig og ytterligere redusere miljøpåvirkningen av overproduksjon i moteindustrien.

Vårt mål er å revolusjonere måten en forbruker klær på ved tilby en endeløs, delt garderobe.

Stippendium deles ut til dyktige kvinner.

Oslo, 16. januar 2023. Da Visa lanserte initiativet She’s Next for første gang Norge, hadde tre kvinneeide selskaper muligheten til å sikre seg hvert sitt stipend på 10 000 euro. Formålet med initiativet er å skape bedre forhold for kvinnelige gründere. Nå har Visa valgt ut tre heldige gründere.

Som et betalingsnettverk med global rekkevidde og sterk lokal tilstedeværelse, spiller Visa en avgjørende rolle for å støtte handel. Med målet om å skape mer inkluderende og bærekraftige økonomier, ønsker Visa å styrke enkeltpersoner, bedrifter og lokalsamfunn i hele Norden og Baltikum.

I løpet av høsten kunne kvinnelige gründere og småbedriftseiere søke om stipendprogrammet Visa She’s Next – et stipendprogram med mål om å øke synligheten for kvinnelige gründere og forbedre tilgangen til ekstern finansiering. I potten var tre stipender, hver bestående av 10 000 euro, og et år med personlig coaching gjennom den globale finansieringsplattformen IFundWomen.

For å kunne å søke om tilskuddet må selskapet være registrert i Norge, ha vært aktivt i minst ett år, ha en fysisk eller digital tilstedeværelse og ha kvinnelig eierskap på minst 51 prosent. Da søknadsperioden gikk ut 30. september 2022, hadde mange bedrifter fra hele landet sendt inn søknader.

– Vi er utrolig glade for den fantastiske responsen tiltaket har fått. She’s Next er en viktig del av Visas forpliktelse til å støtte gründere og småbedriftseiere, og hjelpe dem med å akselerere og vokse. Styrken til vårt globale betalingsnettverk, kombinert med lokalkunnskap, gir oss muligheten til å bidra med viktige verktøy og ressurser som lar flere kvinnelige gründere ta virksomheten et steg videre, sier Bente Iren Josefsen, Country Manager i Visa for Norge, Danmark og Island.

En lokal Visa-jury har nå valgt ut tre stipendmottakere i Norge. Mottakerne av She’s Next 2022-stipendene er presentert nedenfor.

Villbrygg
Villbrygg lager kompromissløse alkoholfrie drikker som kan nytes slik vi vanligvis liker alkohol. De inspirerer til å gjøre det lettere for folk å ta gode valg uten å gå på akkord med smak og opplevelse ved å tilby smakfulle, komplekse alkoholfrie drikker basert på nordiske ville planter, urter og bær. De velger alltid ekte råvarer, økologiske eller ville, og så mye lokalt som mulig. Villbrygg bruker ingen kunstige tilsetningsstoffer. For å øke tilgangen til lokale råvarer, oppretter de et landsdekkende nettverk av økologiske bønder og urbane hager.

Flor
Flor er fine og funksjonelle arbeidsklær for kvinner i aktive yrker. Siden 2018 har de levert klær som gjør kvinners arbeidsdager enklere og bedre. Ideen startet i landbruket, men nå bruker stadig flere klærne i barnehager, skoler, varehus, og innenfor transportbedrifter. Vinteren 2023 kommer Flor endelig med synlighets- og håndverksklær designet for damer. Flor handler like mye om likestilling som om klær, og de vil være med på å designe verden for kvinner.

Smart Organisering & Design
Janne Nesset-Kristiansen startet eget firma ved siden av full jobb i 2017 hvor hun holdt organiseringskurs på nett og delte inspirasjon gratis. I dag går Janne og teamet hennes inn i familiers hjem og hjelper dem med å rydde, sortere og organisere alt i et system, slik at de kvitter seg med alt de ikke trenger og sender det til gjenvinning. Familiene opplever at de får en helt ny hverdag, full oversikt over tingene sine, sparer penger og har mer tid til hverandre og det de trives med.

Driver du et selskap i Norge og er interessert i å søke på Visas stipendprogram She’s Next? Initiativet kommer tilbake senere denne våren. Følg med på https://www.visa.no/run-your-business/shes-next.html for mer detaljert informasjon om registrering, frister og kriterier for deltakelse.

About She’s Next

She’s Next, Empowered by Visa is a global initiative that aims to contribute to better conditions for female entrepreneurs and small business owners. In August 2022 the grant program was launched in the Nordics and Baltics for the first time. The initiative has previously been implemented in several other of Visa’s markets, including the US, Canada, Ireland, and Poland. Since 2020, Visa has contributed with a total of 2.87 million euros in funding to companies owned by women through the She’s Next initiative.

About Visa

Visa (NYSE: V) is a world leader in digital payments, facilitating transactions between consumers, merchants, financial institutions and government entities across more than 200 countries and territories. Our mission is to connect the world through the most innovative, convenient, reliable and secure payments network, enabling individuals, businesses and economies to thrive. We believe that economies that include everyone everywhere, uplift everyone everywhere and see access as foundational to the future of money movement. Learn more at Visa.com.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*