Skal du finne et billig forbrukslån med lavest mulig renter er det én ting som gjelder – nemlig å sammenligne ulike finansieringstilbud. Rentedifferansen mellom tilbudene på forbrukslån er langt større enn om du søker om billån eller huslån. Her er oppskriften.

Glem reklameeksempelet

Alle banker viser frem et såkalt låneeksempel når de presenterer sine lån. Dette står som regel i kursiv og viser effektive renter for et lån av en viss størrelse, med en spesifisert nedbetalingstid. Dette er noe bankene er pålagt å oppgi ved markedsføring av kreditt uten sikkerhet.

Låneeksempelet er imidlertid ikke spesielt informativt. Rentene er et gjennomsnitt for den oppgitte lånesummen, beregnet ut i fra alle lånekunder banken har. Den vil variere voldsomt i henhold til betjeningsevnen din, og det er ikke mulig å si hvilken rente banken er villig til å gi deg, med mindre du søker.

Det beste lånet for deg

Spriket mellom laveste og høyeste lånerente er gjerne fra 7% og opp til 40%. Ditt rentetilbud havner et sted mellom ytterpunktene. Har du en solid kredittscore og betalingsevne, får du tilsvarende lave renter.

Eller motsatt; dårlig kredittscore betyr at lånet ditt blir dyrere. Bankene er nødt til å behandle lånesøknaden din før de kan komme et rentetilbud nettopp på grunn av behovet for en kredittvurdering.

Du må med andre ord sende inn en søknad om lån for å finne det beste tilbudet, og da helst fra så mange banker som mulig. Det er kun på denne måten du vil kunne finne det forbrukslånet som er billigst for deg. Nå har det også blitt skjerpet kontroll med hvem som får innvilget forbrukslån i Norge.

Oversikt over relevante tilbud

Et godt sted å starte er på en av de norske låneportalene. Flere norske nettaktører har spesialisert seg innen analyse og sammenligning av ulike tilbud, slik som finans/kredittportalen billigeforbrukslån.no. De skriver utdypende om norske banker og hvilke tilbud de gir til kundene sine.

Å skaffe seg en oversikt over alle muligheter er viktig ettersom du kan spare betydelige summer. Du vil også kunne danne deg et bilde av hvilke banker som er uaktuelle. Skal du for eksempel låne 100 000 kroner, er det ingen vits å kaste bort tid på de bankene som har langt lavere lånegrense.

Les også omtaler

Portalene har ofte detaljerte omtaler av både bankene og lånene deres. Der finner du gjerne hvilke krav bankene stiller til søkeren, lånerammer, renteområdet, hvilke gebyrer banken krever og annet. Som regel finner du også omtaler av såkalte låneagenter (kalles også finansagenter, låneformidlere, etc.).

Forbrukslån vokste 10% i 2018 – NTB Info.

Du kan betale tilbake pengene før tiden

Husk at du med loven i hånd kan slette gjelden din før den “avtalte” nedbetalingstiden. Ulikt boliglån og andre finansieringsformer med sikkerhet er det ikke lov å kreve bruddgebyr på forbrukslån.

Hvis du er usikker på hvor raskt du kan nedbetale lånet kan det lønne seg å legge inn et litt lenger margin for nedbetalingstid. Årsaken til dette er at bankene krever endringsgebyr for å forlenge løpetiden på lånet ditt.

Informasjon også hentet fra: Billigeforbrukslån.no/lån-på-dagen/

Låneeksempel: Beløp kr. 65.000,-, over 5 år, effektiv rente 17,78%. Rente & Gebyrer kr. 30.839,-. Totalt: kr. 95.839,-.


Dette er en betalt artikkel lagt ut av A/S Nordensnyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*