Donald Trump kom best fra nattens duell med Hillary Clinton skriver Nordens Nyheter i en anmeldelse( Foto: Sveriges Radio)
Donald Trump kom best fra nattens duell med Hillary Clinton skriver Nordens Nyheter(Foto: Sveriges Radio)

(Hempstead, New York)Republikanernes presidentkandidat Donald Trump vil redusere skattenivået fra 45 til 15 prosent for små og mellomstore selskaper i USA. På denne måten vil han snu strømmen av investeringer fra Kina og Mexico tilbake til USA, og skape 25 millioner nye arbeidsplasser i USA.. Han vil også innføre importskatt eller høyere tollsatser for import til USA. Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton vil skape ni millioner nye jobber innenfor ren energi for å kompensere for de ni millioner jobbene som forsvant under finanskrisen. Donald Trump skåret poeng på at han har lang erfaring som forretningsmann, selvom Hillary Clinton hevdet at han hadde gått konkurs seks ganger med tidligere selskaper. Hun hevdet også at Trump ikke hadde betalt for bestilte arbeider, og at han ikke hadde betalt føderal intektsskatt i årevis. Trump lovet å offentliggjøre sine selvangivelser når Hillary Clinton offentliggjør sine  hemmelige e-poster. Trump fortsatte i kjent stil med påstanden om at Kina stjeler jobber fra USA og at bare kraftige skattekuttkan få amerikanske økonomi på bena etter finanskrisen igjen. Trump sa seg også kritisk til høyere rentenivå i USA som følge av midlertidig bedret» bobleøkonomi».

Støtter fortsatt NATO

Donald Trump sa i debatten at han støtter samarbeidet i NATO, men at han vil kreve større bidrag fra de enkelte medlemsland. Hillary Clinton var bekymret for de mange cyber-angrepene mot amerikansk industri og myndigheter og anklaget Russland og Kina for å stå bak hacker-angrepene. Donald Trump var mer forsiktig med å anklage russere og kinesere for disse angrepene. Dersom Donald Trump blir amerkansk president ønsker han å samarbeide med alle NATO-land i og omkring Midt-Østen for å sette en stopper for IS og islamsk terror. Donald Trump vil nå snu amerikansk økonomi fra et underskudd på 800 millioner dollars per år, til et overskudd , ved å redusere inntektsskatten for mindre bedrifter til 15 prosent.

Flinkest i klassen

Stilkarakterene ble altså ikke det viktigste da » klassens flinke pike utfordret skolegårdens mest bøllete gutt under nattens TV- duell på Hofstra University like utenfor New York. TV-sendingen ble trolig tidenes mest sette politiske begivenhet i USA, der over 100 millioner mennesker fulgte debatten mellom republikaneren Donald Trump og demokraten Hillary Clinton i en relativt god atmosfære, skriver Nordens Nyheter i et referat fra nattens politiske duell.Amerikanerne har kjent både Trump og Clinton i over 30 år. Dermed klarte ingen av dem å å rive ned motstanderen, selvom både Clinton og Trump hadde en gyllen mulighet til å motivere eller forsikre de som allerede støtter dem. Men det ble uendighet om Donald Trump hadde vært motstander eller tilhenger av Irak-krigen under president George W. Bush jr. Med to kandidater som begge er like upopulære, er det i år en uvanlig høy andel velgere som enten sier at de ikke har bestemt seg, eller at de ikke kommer til å stemme på Clinton eller Trump. Ifølge The Economist gjelder dette nærmere 20 prosent av velgerne – og det er disse som kommer til å avgjøre utfallet av presidentvalget 8. november i år.

Donald Trump på talerstolen i Florida før debatten den store TV-debatten med Hillary Clinton( Foto: Nrk)
Donald Trump på talerstolen i Florida før debatten den store TV-debatten med Hillary Clinton( Foto: Nrk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*