Federal Reserves sjef Janet Yellen hever trolig den amerikanske styringsrenten  tidlig neste år( Foto: Federal reserve)
Federal Reserves sjef Janet Yellen hever trolig den amerikanske styringsrenten tidlig neste år( Foto: Federal Reserve)

Nordea Markets anslår at både oljeprisen og kronekursen skal opp fra dagens nivå, men de nye anslagene er nedjustert. Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets sier til Dagens Næringsliv at de lave oljeprisene vil vedvarer, noe som øker sjansen for at kronen fortsatt vil være svak. Men nå hever amerikanske Federal Reserve styringsrenten, skriver Nordens Nyheter.

Den kinesiske sentralbanken skrev ned valutaen onsdag. Dette førte til at den norske kronen ble svekket mot de fleste valutaer., skriver Dagens Næringsliv. Valutaanalytiker Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets sier til avisen at det er usikkerhet rundt veksten i Kina, og at landets myndigheter nå går inn for å svekke sin egen valuta, slår negativt ut på råvarevalutaene.

Det er usikkerheten omkring det som skjer i råvaremarkedet, som har smitteeffekt på kronen. Mot euroen har kronen blitt rundt ti øre sterkere på bare noen timer. I skrivende stund koster én euro 9,08 kroner. Kronen er likevel på historisk lave nivåer, og har aldri hatt en mer ustabil periode. Nordea Markets nye prognoser antyder at kronen skal den bli sterkere utover høsten. Om tre måneder koster én euro 8,70 kroner, skriver Nordea

Fed øker renten

– Oppdateringen er knyttet til at vi har en prognose som innebærer at oljeprisen skal komme noe opp utover høsten og neste år. Kronen har også en tendens til å vende noe tilbake etter å ha ligget avvikende lenge, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets til Dagens Næringsliv. Nordea Markets venter en sterkere dollar, som følge av at de tror den amerikanske sentralbanken (Fed) vil heve renten i september. Meglerhuset tror riktignok ikke på en sterkere dollar mot kronen, fordi analytikerne tror kronen generelt skal bli sterkere.
Om tre måneder tror Nordea Markets at én dollar koster 8,05 kroner, mens én dollar i skrivende stund koster 8,13 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Sjeføkonom Steinar Juel i Norde Markets venter at kronen forblir svak og at oljeprisen fortsatt vil være lav( Foto: Flickr)
Sjeføkonom Steinar Juel i Norde Markets venter at kronen forblir svak og at oljeprisen fortsatt vil være lav( Foto: Flickr)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*