Dir, Nicolat Tangen i Oljefondet(Foto; NBIM)

Det norske Oljefondet tapte 14,5% av sin verdi første halvår 2022, eller 174 milliarder dollar av en totalverdi på 1200 milliarder dollar. I et intervju med Financial Times er Nicolai Tangen bekymret for hva framtida vil bringe.

Vestens økonomiske tiltak mot Russland kan gi Norge eventyrlige oljeinntekter i år. Av samme grunn har Oljefondet skrumpet med 1000 milliarder kroner, skriver Norges største avis Aftenposten

Aksjeguru Øystein Stray Spetalen mener Oljefondet bør selge seg ut av aksjemarkedet med en gang. Han går til kraftig angrep på måten vår felles «pengebinge» blir forvaltet, skriver VG i Oslo.

Vanskelige år venter

Lederen for verdens største suverene formuesfond har advart investorer mot selvtilfredshet og sagt at de står overfor vanskelige år framover, da Norges oljefond gikk til sitt største dollartap noensinne i første halvdel av 2022.

«Markedene går ikke ned i en rett linje, og jeg er bekymret for at vi vil ha tøffe tider i en lengre periode,» sa Nicolai Tangen, fondets administrerende direktør, i et intervju med Financial Times. «Det er en risiko for at vi ikke har sett det verste ennå.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*