Få mest mulig ut av din økonomi(Foto: Unsplash)

Det koster penger å leve – det gjør det for oss alle. Noen ganger kan det føles som at pengene renner ut raskere enn man rekker å få de på konto. Med alle automatiske trekk er det lett å miste kontrollen over hva det faktisk er man bruker pengene sine på. Derfor er det også lett å ikke få utnyttet sitt fulle økonomiske potensiale mest mulig. For det handler jo nødvendigvis ikke for alle at man har en trang økonomi – det handler bare om at man ikke helt har oversikten om man bruker pengene på rett måte. 

Det er derfor vi gir deg tipsene i denne artikkelen om hvordan du kan utnytte pengene som kommer på konto best mulig – hver eneste måned. 

Få de beste avtalene

Er du sikker på at du har de beste avtalene på dine faste kostnader? Hver måned blir vi trukket for alt fra lån og gjeld, til telefonregning(er) og forsikringer. For veldig mange er det faktisk en del å spare på å sjekke om man har de beste avtalene man kan ha. For eksempel så er det mange som benytter seg av refinansiering av lån i Norge, for å få bedre avtaler på nedbetalingen av gjelden sin – og kanskje spare på renter og avdrag. 

I tillegg er det lurt å se på om man har det beste mobilabonnementet, forsikringen eller andre avtaler som det betales på hver måned. Her kan det for mange faktisk lønne seg å bytte, eller ihvertfall forsikre seg jevnlig om at det ikke har kommet noe billigere på banen. 

Skaff deg oversikt

Det er utrolig mange utgifter som bare forsvinner uten at man tenker over det. Kanskje du var tørst og dro innom 7/11 for en brus, eller kanskje du bestiller takeaway litt oftere enn du tror. Det er ikke noe galt i å kose seg med disse tingene – så lenge man vet at man også bruker penger på det. 

En god ide er derfor å lage et budsjett, sånn at du får oversikt over hva du har brukt penger på, og hvor mye du har lyst til å legge av til forskjellige ting. På den måten er det enklere å vite om du kan bestille deg den pizzaen, eller om du heller skal spare det til en annen anledning. 

Nøkkelordet for optimal økonomi er nemlig oversikt og kontroll. Jo mer oversikt du har, desto lettere er det å ta kloke valg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*