Christine Lagarde overtar etter Mario Draghi(Foto IMF)

Belgias statsminister Charles Michel etterfølger Donald Tusk som president i EU- Vedtaket ble gjort av stats- og regjeringssjefene på EUs toppmøte denne uken, etter tre dager med forhandlinger om hvordan toppjobbene i Brussel skal fordeles.

Charles Michel tilhører det liberale partiet i Belgia, og han har vært statsminister siden 2014.

Etter et dårlig valg har han ledet et forretningsministerium i påvente av en ny regjeringskoalisjon.

Lederen for Det internasjonale pengefondet, den tidligere franske finansministeren Christine Lagarde, er utpekt til å lede Den europeiske sentralbankenEuropeiske ledere har nominert franske Christine Lagarde (63) til posten som president for Den europeiske sentralbanken (ESB).

Gitt at hun blir valgt vil hun overta for italienske Mario Draghi som har vært sentralbanksjef i EU siden 2011.

– Jeg er beæret over å ha blitt nominert som president for Den europeiske sentralbanken. I lys av dette har jeg i konsultasjon med etikkrådet i IMF besluttet å midlertidig frasi meg mine plikter som leder av IMF gjennom nominasjonsprosessen, skriver Christine Lagarde i en pressemelding fra IMF. Hun overtar atter italieneren Mario Draghi høsten 2019.

Lagarde har vært sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) siden 2011. Hun overtok etter Dominique Strauus-Kahn, som trakk seg etter anklager om blant annet et seksuelt overgrep mot en stuepike på et hotell i New York.

Den tidligere advokaten var i perioden 2007-2011 finansminister i Frankrike og Lagarde har også hatt ministerposter innenfor næring og landbruk.

Lagarde ble gjenvalgt som leder av Pengefondet i 2016 til en ny femårig periode. Nominasjonen til ESB kommer etter et tre dager langt maratonmøte i Brussel der stats- og regjeringssjefene i EU ble enige om en pakke med nominasjoner og utnevnelser til toppjobbene i unionen. I tillegg til å nominere Christine Lagarde til å lede sentralbanken har EU-toppene blant annet nominert:

STatsminister Charles Michel overtar etter Donald Tusk(Foto: Belg. Gov)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*