Sentralbanksjef Christine Lagarde(Foto: ECB)

Den norske kronen var allerede rekordsvak da et valutamarked i full panikk sendte kronen ut i et historisk fall onsdag. ESB setter inn en støttepakke på 750 milliarder Euro, et beløp som tilsvarer et norsk oljefond

Finansmarkedene er i ferd med å smelte ned. Det er markeder som nesten ikke fungerer, sier Magne Østnor, valutastrateg i DNB Markets til E24.

Globale renter stiger

Svenske Dagens Industri skriver at de globale rentene stiger på bred front med støtte av de massive stimulansepakkene som settes inn mot konoakrisen. Renteoppgangen er et tegn på den totale panikken som brer seg i finansmarkedene. En EURO koster nå 13 kroner og svenske kroner nærmer seg NOK 1,15 onsdag formiddag. Norges Bank sitter fortsatt på gjerdet og har ikke gjort noe for å støtte kronen. Rekordlav norsk krone er bra for norsk eksport, men lav oljepris og svak etterspørsel hemmer utviklingen, skriver Nordens Nyheter i en kommentar.

Helt ny budsjettdebatt

Stortingets finanskommitee drøfter behovet for norske støttepakker, og tiltak som kan hjelpe den kriserammede flybransjen. Regjeringen må i praksis diskutere hele det nye statsbudsjettet i høst etter at koronakrisen er over i høst. Regjeringen tar sikte på en helt ny budsjettkonferanse i august når den akutte finanskrisen har lagt seg. Professor Erling Andersen på BI sier til NrK at han ser frem til en støttepakke for SAS, Widerøe og Norwegian snarest, skriver Nordens Nyheter. Stortinget er onsdag enige om å redusere arbeidsgiveravgiften kraftig. En dollar koster onsdag NOK 11,85.

Debatten går om staten skal stille opp med skattebetalernes penger for Norwegian eller ikke. I PR-kampen som nå pågår skryter Norwegian av hvilken betydning de har for norsk økonomi og reiseliv – for uten statlig hjelp går selskapet konkurs, skriver E24.

Regjeringen gir Norwegian, SAS og Widerøe krisepakker( Foto: Norwegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*