Parliament approved Christine Lagarde’s appointment to succeed Mario Draghi as President of the European Central Bank © EU 2019 – EP

(Reuters 19. januar) – Den europeiske sentralbanken vil fortsette å heve rentene og la dem være i restriktivt territorium så lenge det tar å få ned inflasjonen til målet på 2 %, sa ECB-president Christine Lagarde torsdag.

-Vi skal holde kursen til et tidspunkt da vi har beveget oss inn i restriktivt territorium lenge nok til at vi kan få tilbake inflasjonen til 2% i tide,» sa Lagarde i en paneldiskusjon under World Economic Forum.

Rentesettere i styret møtes neste februar 2. februar, da de forventes å heve ECBs referanseinnskuddsrente med 50 basispunkter til 2,5 prosent. Lagardes bemerkninger øker sjansene for ytterligere 50 basispunkter på rådets påfølgende møte i mars.

Silvia Dall’Angelo, seniorøkonom i Federated Hermes, en investeringssjef, sa: «På kort sikt er ECBs bane satt og rentene vil øke ytterligere i de kommende månedene.»

Den europeiske sentralbankens president Christine Lagarde beskrev tidligere i januar renteøkninger som det beste verktøyet for å bekjempe løpende inflasjon i eurosonen, selv når en debatt om å fjerne overskytende kontanter startet.

I et forsøk på å bekjempe løpende priser har ECB hevet renten på bankinnskudd til 0,75 %, lovet flere økninger og startet en debatt om å redusere obligasjonsbeholdningen på 3,3 billioner euro (3,20 billioner dollar) – arven etter kampen mot deflasjon i landet. siste tiåret, rapporterer Reuters fra Davos i Sveits.

Kilde Reuters, Die Welt Online, ESB. Oversettelse til norsk: Erik Heming, Foto av Christine Lagarde tatt av EU.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*