Etter seks år som konsernsjef for Elkjøp Nordic, forlater Jaan Ivar Semlitsch Elkjøp og går til Orkla ASA. Elkjøps CFO, Erik G Sønsterud, tar over sjefsstolen i Elkjøp Nordic. 

– Jeg ser virkelig frem til å lede Elkjøp Nordics virksomhet videre. Det er en spennende tid for handel i Norden og Elkjøp har sterk vekst og svært gode resultater, sier Sønsterud.

Elkjøps nye konsernsjef har de siste to årene hatt stillingen som CFO for Elkjøp-konsernet. Sønsterud kom til Elkjøp fra stillingen som CFO i Møller Mobility Group, og innen dette var han partner i PwC.

– Elkjøp Nordic er markedsleder innen varehandel av elektronikk i Norden og vi har doblet omsetningen i Norden de siste ti årene. Vi har i løpet av disse årene hatt en god utvikling, stadig vekst og en økende kundetilfredshet. Ambisjonene for å vokse videre og øke kundetilfredsheten de neste årene er skyhøye, og jeg ser frem til å lede selskapet videre på det gode fundamentet vi har, sier den nye konsernsjefen.

Jaan Ivar Semlitsch ønsker Elkjøp og Sønsterud alt godt på veien mot videre vekst i Norden.

– Jeg har hatt seks fantastiske år i Elkjøp. Selskapet er i rivende utvikling, i en bransje som er svært spennende. Det har vært inspirerende å lede et så sterkt selskap, med så mange dyktige mennesker både i butikk og på hovedkontorene. Selv om det er vemodig å forlate Elkjøp, ser jeg nå frem til å ta over som konsernsjef for Orkla ASA, sier Semlitsch.

Konsernsjef-skiftet vil skje innen utgangen av juni 2019.

Spørsmål vedrørende saken rettes til Elkjøp Nordics CBO Åshild Indresøvde (ashild.indresovde@elkjop.no / telefon: 416 90 724)

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone – en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Komm.sjef Madeleine Schøyen Bergly i Ekjøp Norge(Foto: Elkjøp)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*