Gis lån på nettet alltid uten sikkerhet?(Foto: Pixabay)

Du har helt sikkert kommet over begrepet ‘lån uten sikkerhet’ når du søker etter finansiering online, men hva betyr det egentlig?  Her forteller vi deg hva det betyr og om lån online alltid er uten sikkerhet. Det er det nemlig mange som lurer på. 

Hva er lån uten sikkerhet?  

Lån uten sikkerhet er et lån der du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet. Sikkerhet i denne forstand, er eiendom eller andre betydelige verdigjenstander som settes i pant for lånet. Lån med sikkerhet er vanlig praksis når du låner i en tradisjonell bank. Da skal du stille sikkerhet for lånet sånn at banken har noe kapital de kan frigi, hvis du ikke betaler tilbake lånet som avtalt. 

Det vil også si at lån uten sikkerhet er mye mer risikabelt for bankene. Når onlinebanker kan tilby lån uten sikkerhet, så er det fordi de kan få sikkerhet for lånet på andre måter. Stort sett så er det gjennom litt høyere renter og gebyrer. Dette er også noe av forklaringen på, hvorfor det kan være dyrere å låne penger på nettet enn i en fysisk bank.  

Lån uten sikkerhet innebærer også at man ikke trenger å fortelle noen hva man skal bruke lånet på. Det er noen som føler det er invaderende å skulle oppgi, og derfor foretrekker å låne online uten sikkerhet, så de kan låne litt mer diskret og anonymt. Det er noen som synes det er invaderende å bli stilt spørsmål om privatøkonomi, spesielt når det kommer til forbrukslån. En av fordelen ved å låne uten sikkerhet er altså at man ikke trenger å fortelle hva man skal bruke pengene på. Da selvfølgelig i tillegg til at man slipper å stille sikkerhet for lånet.  

Finnes det online lån med sikkerhet?  

Nå har vi besvart hva lån ute sikkerhet er, men er det sånn at lån online alltid er uten sikkerhet? Det korte svaret er nei. Etter hvert som bankene online begynner å ligne mer og mer på fysiske banker, både når det kommer til ansvar, trygghet og vilkår, så er det også begynt å dukke opp lån online med sikkerhet. Dette er gjerne fra litt mer etablerte lånesteder og banker.

Det er altså ikke nødvendigvis sånn at lån på nettet alltid er uten sikkerhet. Bransjen er i endring hele tiden og det kommer hele tiden nye lån på markedet. Dette er bra for deg som kunde, fordi det blir mer konkurranse som i sin tur kan føre til mye gunstigere onlinelån. Uansett hva du skal låne penger til, så er det greit å ha styr på hva de ulike begrepene betyr. Lån med og uten sikkerhet, handler da altså om pant som sikkerhet for at lånet kan innfris.

Det finnes mange grunner til å låne penger online og det viktigste er at du finner en god og trygg leverandør, og har mulighet for å sammenligne flere lån for å finne det lånet som passer perfekt til dine behov. Uansett om det er med eller uten sikkerhet.

Det er mange grunner til å låne penger online( Foto: Pixabay)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*