Elkem, en av verdens ledende leverandører av silisiumbaserte avanserte materialer, har blitt vurdert av CDP blant verdens beste selskaper innen miljøtransparens og ytelse på klima (A-rating), skog (A) og vann (A-). Derre sier konsernsjef Helge Aasen til Nordens Nyheter.

Bare 30 bedrifter globalt scoret på et tilsvarende høyt nivå som Elkem i kategorien skog. CDP – den globale nonprofit-organisasjonen for miljøavsløring – har scoret over 21 000 selskaper basert på informasjon rapportert gjennom sine spørreskjemaer om klimaendringer, avskoging og vannsikkerhet. Ved å score selskaper fra D- til A, tar CDP dem med på en reise som starter fra avsløring, til å forstå hva de skal måle og til slutt hvordan de skal ta håndgripelige, målbare handlinger. Avsløring er et kritisk verktøy for å oppnå netto-null-mål og unngå grønnvasking, spore fremgang mot Paris-avtalens mål – og gi robuste data og anbefalinger for Global Stocktake. A List-selskaper er de som har det mest nøyaktige bildet av deres miljøpåvirkninger og er best rustet til å ta klima- og naturpositive tiltak for å redusere dem. Sherry Madera, administrerende direktør i CDP, sa: «En hjertelig gratulasjon til årets A List. Ettersom CDP stadig hever standarden for hva som representerer miljøledelse, bør arbeidet til alle selskaper feires, men det blir aldri fullført. Vi må se bedriftens ambisjoner øke når det gjelder klima- og naturpositiv handling. Dette har aldri vært mer avgjørende.» «Disse sterke vurderingene fra CDP tjener som nok en sterk bekreftelse på Elkems posisjon som et av verdens ledende selskaper innen miljømessig ansvarlig produksjon av avanserte materialer som er kritiske for de grønne og digitale overgangene.

Fungerer som inspirasjon

De fungerer også som en inspirasjon til å fortsette å forbedre seg, sier Elkems administrerende direktør, Helge Aasen. «Det er vår overbevisning at selskaper som handler ansvarlig og skaper verdier ved å sikre bærekraftig økonomisk vekst med et begrenset miljøfotavtrykk, vil lykkes på lang sikt. For Elkem er bærekraft sentralt i vår forretningsstrategi. Vårt oppdrag er å tilby avanserte materialløsninger som former en bedre og mer bærekraftig fremtid, og tilfører verdi til våre interessenter globalt. Vi vil fortsette denne innsatsen når vi posisjonerer oss for vekst i to spill og grønt lederskap, legger han til.

Mer om CDP-score

Den fullstendige metodikken for CDP-resultatene er gjennomsiktig og tilgjengelig på CDPs nettsted på: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Odd-Geir Lyngstad VP Finance & Investor Relations Tlf: +47 976 72 806 E-post: odd-geir.lyngstad@elkem.com Maria Ekornes Myhre Kommunikasjonssjef Tlf: +47 994 12 707 E-post: maria.ekornes.myhre@elkem.com

Non-Profit driver miljöavslöringssystem

CDP er en global non-profit som driver verdens miljøavsløringssystem for selskaper, byer, stater og regioner. Grunnlagt i 2000 og samarbeidet med mer enn 740 finansinstitusjoner med over 136 billioner dollar i eiendeler, var CDP banebrytende ved å bruke kapitalmarkeder og bedriftsanskaffelser for å motivere selskaper til å avsløre deres miljøpåvirkninger, og for å redusere klimagassutslipp, beskytte vannressurser og beskytte skoger. Over 24 000 organisasjoner rundt om i verden avslørte data gjennom CDP i 2023, med mer enn 23 000 selskaper – inkludert børsnoterte selskaper verdt to tredjedeler global markedsverdi – og over 1100 byer, stater og regioner. Fullt TCFD-justert, CDP har den største miljødatabasen i verden, og CDP-score er mye brukt for å drive investerings- og anskaffelsesbeslutninger mot en null karbon, bærekraftig og robust økonomi. CDP er et grunnleggende medlem av Science Based Targets-initiativet, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda og Net Zero Asset Managers-initiativet. Besøk cdp.net eller følg oss @CDP for å finne ut mer.

Mer om Elkem

Om Elkem Elkem er en av verdens ledende leverandører av avanserte silisiumbaserte materialer som former en bedre og mer bærekraftig fremtid. Selskapet utvikler silikoner, silisiumprodukter og karbonløsninger ved å kombinere naturlige råvarer, fornybar energi og menneskelig oppfinnsomhet. Elkem hjelper sine kunder med å skape og forbedre viktige innovasjoner som elektrisk mobilitet, digital kommunikasjon, helse og personlig pleie samt smartere og mer bærekraftige byer. Med en sterk merittliste siden 1904, har dets globale team på mer enn 7300 mennesker en felles forpliktelse til interessenter: Levere ditt potensial. Elkem oppnådde i 2022 en driftsinntekt på 45,9 milliarder kroner og CDP-rating på A- på klima og skog. Elkem er notert på Oslo Børs (ticker: ELK), hvor selskapet også inngår i ESG-indeksen. www.elkem.com

Denne informasjonen ble brakt til deg av Cision http://news.cision.com

https://news.cision.com/elkem/r/elkem-achieves-top-ratings-from-cdp-on-climate–forests-and-water,c3923360

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*