Norwegian kansellerer om lag 4000 flygninger frem til slutten av mai som følge av USAs reiseforbud og den stadig forverrede situasjonen rundt coronaviruset. Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flygningene på ruter i Europa. Samferdselsdepartementet fjerner lufthavnavgiftene fra og med 13. mars til og med 30. juni. Dette gir besparelser for flyselskapene. I 2019 ble det innbetalt 3,8 mrd. kroner i lufthavnavgifter. Norwegian permitterer fem tusen ansatte fredag, og er misfornøyd med regjeringens støtte på 6,5 milliarder kroner.

-Det er som en krig uten bomber og granater, sier konsernsjef Jacob Scram fredag ettermiddag.

– Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

40 prosent av langdistanse-kapasiteten kanselleres

Fra 13. mars til 29. mars vil de aller fleste flygninger til USA fra Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona og Paris bli kansellert.

Fra 13. mars til slutten av mai blir alle flygninger mellom Roma og USA kansellert.

Fra 29. mars til slutten av april blir alle flygninger til USA fra Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Athen og Oslo kansellert.

Oslo – Fort Lauderdale fortsetter frem til 28. mars.

Alle ruter mellom London Gatwick og USA vil gå som normalt. Målet vårt er å omdirigere så mange kunder som mulig via London i denne perioden.

Kortdistanse-nettverket blir kraftig påvirket

Norwegian kansellerer også en stor del av innenriksflygningene i Norge, samt flygninger i Skandinavia, som Oslo-København og Oslo-Stockholm. Alle flygninger til Italia blir også kansellert. Flere av innenriksflygningene og flygninger i Skandinavia blir slått sammen.

Kunder som har kjøpt billetter på berørte flygninger vil bli kontaktet via SMS og e-post med alternativer, inkludert ombooking til flygninger på et senere tidspunkt. Vi får et stort antall henvendelser og oppfordrer derfor våre kunder til å sjekke informasjon på vår hjemmeside: www.norwegian.com/updates. Dersom du skal reise etter 15. april 2020, ber vi deg avvente med å kontakte kundesenteret akkurat nå.

Permitteringer

I en pandemi vil Norwegian prioritere kunder og ansattes sikkerhet og samtidig sørge for at viktige selskapsfunksjoner ivaretas og opprettholdes.

På grunn av den ekstraordinære situasjonen i markedet som følge av coronaviruset, og et dramatisk fall i etterspørselen, må selskapet se på alle mulige alternativer for å redusere kostnadene. Dessverre inkluderer dette midlertidige permitteringer av opptil 50 prosent av våre ansatte, og dette tallet kan øke. Alle avdelinger vil bli berørt av de midlertidige permitteringene.

Vi har god dialog med fagforeningene og berørte avdelinger, baser og ansatte vil få direkte beskjed fra selskapet.

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Norwegian dropper fire tusen reiser(Foto: Norwegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*