Vi lever i en digital verden, men det finnes fremdeles spor av gamle måter å gjøre ting på. For eksempel må vi fortsatt vise frem et visum i papirformat i innsjekkingsdisken på flyplassen, og stå i kø ved hotellresepsjonen for å vise passet. Med digital identitet vil dette bli mye enklere.

Amadeus har sett på konseptet Digital Identity (Digital ID) – fremveksten, potensialet og hvordan dette kan påvirke hele reisen fra a til å. Det er en innovativ teknologi som anses å ville kunne ha en betydelig innvirkning på hele økosystemet rundt reiser i de kommende årene, og Amadeus ligger i fremkant når det gjelder implementeringen av dette for å kunne levere en god reiseopplevelse.

Digital identitet defineres vanligvis som en en-til-en-relasjon mellom en person og deres digitale tilstedeværelse. Det kan bestå av flere ulike kontoer og legitimasjon- og autentiseringsopplysninger, alle koblet til ett individ.

I dag må reisende vanligvis vise en eller annen form for identifikasjon – enten det er på papir eller på en enhet – på mange ulike kontaktpunkter i løpet av en reise. Det kan være for å logge inn på en reisenettside, på innsjekking, i sikkerhetskontrollen på flyplassen, ved ombordstigning og i hotellresepsjonen, bare for å nevne noen.

Amadeus Travel Ready by Traveler ID er vår ambisiøse plan for å forenkle dette. Løsningen gir reiseselskaper mulighet til å automatisere og digitalisere verifiseringen av pass og helsedokumenter ved innsjekking, noe som tar bort manuell friksjon og tilhørende køer gjennom hele reisen.

I løpet av de kommende månedene kommer Amadeus til å lansere muligheten for å implementere flere funksjoner i løsningen, som kan forenkle de biometriske identifiseringsprosessene på flyplassen via reiseselskapenes mobilapper.

For eksempel har vi implementert denne nye teknologien i samarbeid med en partner på storflyplassen Narita i Japan. Passasjerer kan nå sjekke inn på en av mange biometriske innsjekkingsautomater hvor det tas bilde av ansiktet deres og verifiseres mot passet deres. Når verifiseringen er klar trenger ikke de reisende å vise noen fysiske dokumenter videre – fra bag drop, via sikkerhetskontrollen til boarding.

Statistikk fra IATA’s Global Passenger-undersøkelse viser at tre fjerdedeler av reisende ville være positive til å bruke biometri i stedet for pass eller boardingkort. Når fordelene med digital identitet kommer enda tydeligere frem, vil stadig flere søke å utnytte disse.

Vi samarbeider med myndigheter som eksempelvis EU på utviklingen av EU Digital Identity Wallet, samtidig som vi også deltar i utviklingen av standarder som IATA One ID og W3C. I 2023 deltok Amadeus sammen med IATA og mer enn 10 andre partnere i testingen av den første hel-integrerte reiseprosessen – fra kjøp av billett til ankomst på destinasjon – basert på digital identitet, og kommer til å fortsette å bidra til dette bransjeinitiativet i 2024.

Amadeus samarbeider med alle typer reiseaktører som ønsker å ta i bruk denne innovative teknologien allerede i dag, fra flyselskap til hotell, bilutleieselskaper og reisebyråer.

Klikk her for å lese hele artikkelen (på engelsk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*