Leiv Eliasson er påtroppende administrerende direktør i Zensum, som jobber både på det svenske og norske markedet.

En stor andel av kundene som går videre med lånesøknaden sin, velger å samle nåværende lån og kredittgjeld. Det viser en undersøkelse fra januar 2023, der Zensum sammenlignet hva som var formålet med nordmennenes lån i 2022.

Når vi ser på statistikken fra 2022, ser vi at andelen refinansieringslån (det vil si lån kundene bruker til å legge om eller samle lånene sine) fortsatt var høy, nærmere bestemt noe i overkant av 72 %.

Etter refinansieringslån var det vanligst å låne til oppussing, som stod for 9,9 % av andelen formidlede lån. Den største økningen så vi blant kunder som lånte til reiser. Andelen formidlede lån som ble brukt på reiser gikk fra 0,1 % i 2021 til 1,5 % i 2022, en økning på 1500 %.

Zensum har også undersøkt hva Oslos innbyggere lånte til i 2022, og hva forskjellen er sammenlignet med tidligere år. Resultatet viser at de fleste i Oslo velger å ta opp forbrukslån for å innfri lån og kredittgjeld.

Zensum har undersøkt hva Bergens innbyggere lånte til i 2022, og hva forskjellen er sammenlignet med tidligere år. Resultatet viser at de fleste i Bergen velger å ta opp forbrukslån for å innfri lån og kredittgjeld.

FacebookLinkedInTwitterLadda ned som PDF

För att undersöka hur räntan på privatlån har förändrats under det senaste året har Zensum gått igenom statistik för de låneansökningar som inkommit och som lett till förmedlade lån, under perioden januari 2022 till och med januari 2023.


Les resultatene fra undersøkelsen her

Kilde: Zensum AB.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*