Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterer Jimmie Åkessons uttalelse om «att vissa svenska moskéer borde rivas.» – I Sverige river vi inte gudstjänstbyggnader, sier han. I helgen sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bland annat att det borde bli totalt stopp for å bygge nye moskéer i Sverige, och att vissa moskéer burde rives. Statsminister Ulf Kristersson sier at det er en respektløst og polariserende måte å uttrykke seg på.

– Det er en feilaktig bilde av hva Sverige står for internasjonalt, og krever utrikesdepartementet for å korrigere bildene av hva Sverige er. – Jeg synes at man skal være sans for seg, og tenke på at det er en farlig tid vi leverer i bare nå, fortsetter Kristersson. Socialdemokratenes partiledare Magdalena Andersson gikk ut på søndag ut og krevde at SD:s tjenestemenn sparkas fra regjeringskansliet.

– Jag tycker att båda partiledarna borde sansa sig. Socialdemokraterna bord sopa leie framför egen dörr först, og vis at de entydigt kan ta avstand fra ekstremisme, sier Kristersson. Ulf Kristersson vet ikke om slike utspill kan påvirke Natoprosessen. – Men det er dålig att Sverige får negativ oppmerksomhet internasjonalt for slikt . Liberalernas Jan Jönsson, socialborgerråd i Stockholms stad, er starkt kritisk till Åkessons uttalelser och kallrr forslaget ”grundlagsstridig” och ”islamofobiskt”. Jönsson sier at det skal være mulig å fortsette med regjeringssamarbeidet og å finne en vei for å unngå at denne typen ”veldigt ekstreme forslag” fra SD, fortsetter han. Ifølge Jönsson er det ”fullstendig utenkbart” at L(Liberalerna)skullestemme for dette. – Og jeg tror ikke SD har mulighet til å löfte denne typen av forslag innen regjeringssamarbeidet, sier Jönsson. – Det som er problematisk for oss er jo at vi hele tiden hele tiden skjemmer oss ut på annen måte, og det trenger ikke minst Ulf Kristersson å rydde opp i.

SVT har søkt Johan Pehrson (L) og Ebba Busch (KD) som ikke önsker å kommentere Jimmy Åkessons uttalelser. Foto: Christian Pohl/Regeringskansliet i Stockholm.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*