Dette bruker nordmenn mobiltelefonen til(Foto: Unsplash)

En mobiltelefon er ikke lenger bare en mobiltelefon. Den har blitt et verktøy vi ikke klarer oss uten, og det er nok ikke uten grunn at det nå er programmer og apper som kan måle tiden vi bruker på telefonene våre – mange av oss har rett og slett blitt avhengige. Mye av dette henger nok sammen med at mye av det vi tidligere har gjort andre steder, nå er flyttet over til å kunne gjøres på mobiltelefonen.

Hva er det så vi nordmenn bruker telefonene våre til i dagens samfunn?

En hel verden i våre hender

Vi kommer ikke unna at vi fortsatt bruker mobilene våre til kommunikasjon – det er jo tross alt det telefonen er laget for, men vanene våre har endret seg. Vi skriver flere meldinger istedenfor å ringe. En annen ting vi bruker telefonen mye til er spill. Det som startet med et enkelt “snake”-spill, har i dag utviklet seg til alt fra spill-apper som Candy Crush til online casino og mobilspill som for eksempel Mobilautomaten. For de fleste av oss er dette et godt tidsfordriv og underholdning i hverdagen. 

Mobilen vår har også blitt en liten datamaskin. Internett er det vi i dag bruker mest på telefonen. Alt fra nettsurfing til sosiale medier til nyheter på telefonen er blitt den mest normale måten vi i dag holder oss oppdatert med omverdenen på. 

Ikke bare nettbasert

I tillegg til nett- og app-basert underholdning, bruker vi telefonen også mye som et verktøy i hverdagen. Mobiltelefonen har nemlig for mange av oss erstattet kameraet helt, og med telefonen går vi rundt med et høymoderne og fullt funksjonelt kamera i lommen hver eneste dag. Vi bruker dessuten telefonen til å skrive notater og handlelister, og den gode, gamle almanakken har blitt erstattet med kalenderen på telefonen. 

En utvikling som ikke stopper opp

Smarttelefonen har med andre ord endret hverdagen vår på mange måter. Når de første smarttelefonene kom på markedet, var det mange av oss som var litt skeptiske. For hva skulle man med en smarttelefon når man hadde en datamaskin? Dette endret seg ganske raskt når folk oppdaget fordelene med å ha hver sin lille datamaskin i lommen. 

Det ser heller ikke ut som at denne utviklingen kommer til å stoppe med det første. Det er viktigere enn noen gang for nettbutikker og nettsider at de mobiloptimaliserer nettsidene sine, da man ser at store deler av trafikken deres kommer fra mobil. Hvem vet? Kanskje vi blir vitne til enda flere ting som mobiltelefonen kan bli brukt til fremover?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*