Trivsel, fleksibilitet og et godt arbeidsmiljø er de tre viktigste årsakene til at regnskapsførerne blir i jobben sin. FOTO: CF-Wesenberg/kolonihaven.no.

Regnskap Norges lønnsundersøkelse viser at 63 % regnskapsførerne IKKE vurderte å bytte jobb i 2023. Trivsel, fleksibilitet og godt arbeidsmiljø er årsaken. Over 3 000 statsautoriserte regnskapsførere besvarte Regnskap Norges lønnundersøkelse 2023. Flertallet svarte at de ikke vurderte å bytte jobb i fjor.

Mest fornøyd er regnskapsførerne i Vestfold og Telemark. Kun 26 % av de bosatte i denne Østlands-kommunen svarte at de har vurdert å bytte jobb. Motsatt svarte 36,4 % av respondentene bosatt i Trøndelag at de har vurdert jobbytte.

Regnskapsførerne trives i jobben

Trivsel, fleksibilitet og et godt arbeidsmiljø er de tre viktigste årsakene til at regnskapsførerne blir i jobben sin.

Samtidig viser undersøkelsen at regnskapsførerne setter pris på utfordringer og ansvar. Flere driver også eget firma.

Viktigste årsak til å IKKE bytte jobbAndel
Trives godt i nåværende jobb71 %
Har høy grad av frihet og fleksibilitet46 %
Godt arbeidsmiljø og hyggelige kolleger43 %
Opplever jobben som utfordrende23 %
Driver eget firma23 %
Samsvar mellom mine kvalifikasjoner og arbeidsoppgaver22 %
Kort reiseavstand til jobb / lite pendling21 %
Har mye ansvar på jobben18 %
Gode lærings- og utviklingsmuligheter16 %
God balanse mellom jobb og fritid15 %

Lønn er viktig

Hos de som vurderte å bytte jobb det siste året var hovedårsaken ønsket om høyere lønn. Konkurransedyktig lønn og høy fremtidig inntjening er også viktig for studentene.

– Lønnsundersøkelsen for 2023 viser at lønnsveksten for statsautoriserte regnskapsførere fortsetter. En bransje i vekst og et kokende arbeidsmarked er blant årsakene. Samtidig er det verdt å nevne at startlønnen for regnskapsførere med masterutdanning i 2023 var 514 140 kr. Det er på lik linje med lønnen som tilbys nyutdannede konsulenter i EY, KPMG, Deloitte og PwC, forteller Regnskap Norge-direktøren.

Om Regnskap Norges lønnsundersøkelse

Regnskap Norges lønnsundersøkelse gir et nyansert og helhetlig bilde av nivået på lønnsytelser blant statsautoriserte regnskapsførere. Lønnsundersøkelsen sendes ut årlig til Regnskap Norges over 8 000 statsautoriserte personmedlemmer. Årets undersøkelse fikk meget god oppslutning. Den ble besvart av over 3 000 statsautoriserte regnskapsførere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*