Derfor bør du bruke VPN i samband med offentlige samtaler

VPN, eller virtuelt privat nettverk, er et veldig viktig hjelpemiddel når det gjelder sikkerhet på nett, og det er spesielt viktig å bruke det når man benytter seg av offentlige nettverk siden disse ofte har mye dårligere sikkerhet enn nettverket du har på kontoret eller hjemme. I denne artikkelen skal vi gå gjennom grunner til at du bør bruke en VPN når du benytter deg av offentlige nettverk, samt hvilket selskap som tilbyr den tryggeste og sikreste VPN-tjenesten.

Offentlige nettverk er sårbare

Offentlige nettverk er som regel på steder hvor det er mang emennesker, som for eksempel på flyplass, kafé, kjøpesenter eller hotell. De er lette å bruke og tilbyr ofte en helt grei hastighet som er brukbar for vanlig surfing. Disse nettverkene er ofte ganske populære blant folk siden de gir gratis tilgang til nett uten at man trenger å bruke mobildata.

Men offentlige nettverk har sjeldent tatt brukernes sikkerhet i betraktning. Nettverkene har sjeldent passord og mangler grunnleggende sikkerhetsprotokoller. Hvis det er så lett for en tilfeldig person å logge seg inn og bruke internett, er det også veldig lett for en hacker og ta i

bruk nettet og manipulere det. Nettsikkerhet på reise – Telenor.

Man blir et lett offer for hackere

Hackere med onde intensjoner er kjent for å bruke såkalte hotspots med offentlig nettverk for å stjele privat informasjon fra de som benytter seg av nettverket. De kan bruke mann-i-midten-angrep (MitM) for å komme seg i mellom enheten og dataene som overføres til den offentlige serveren. Derfra kan informasjon hentes ut.

En annen kjent taktikk er å bruke et “tvillingnettverk” som ser helt likt ut som det offentlige nettverket du har tenkt å koble deg til, men du kobler deg faktisk til hackeren sitt nettverk og deler informasjonen din uten å være klar over det.

Av denne grunn burde man i det minste aldri bruke apper eller nettsteder som inneholder sensitiv informasjon mens man bruker et offentlig nettverk. Dette kan f.eks. være nettbank, e-post eller offentlige tjenester som krever BankID. Sosiale medier bør også unngås dersom man ikke bruker en VPN. Å bli hacket på sosiale medier kan oppleves som et brudd på privatlivet, og hackere kan bruke informasjonen om deg og kontoen din til å spre usannheter eller til identitetstyveri.

Hvorfor bruke en VPN?

Når man bruker internett er det en viss risiko for at privat og sensitiv informasjon kan bli hentet opp av noen med onde intensjoner. For å beskytte seg mot dette kan man ta i bruk en VPN. En VPN fungerer som et beskyttelseslag for deg og personvernet ditt. Den krypterer all data som blir sendt ut fra enheten din til serveren. I tillegg maskerer den IP-adressen din slik at den blir skjult for andre som surfer på nettet.

Det er helt greit å bruke sosiale medier og internett generelt, men det er best å være føre var og å ta sikkerheten på alvor. Les mer om hvorfor man burde bruke VPN. Ved å bruke en VPN holder man identiteten sin trygg, samtidig som man ikke risikerer å slippe ut sensitiv informasjon som i verste fall kan havne i feile hender.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*