Sondre Klungland(t.h.) er norsk representatnt for svenske Candela( Foto: Linkedin)

Den svenske, flyvende elbåten Candela får nå en norsk partner i Oslo. Det er selskapet House of Yachts som satser på den omtalte fritidsbåten.

– Dette er en fantastisk båt som for første gangen gjør det mulig å krysse den norske skjærgården i høy fart på ren el, uten lyd eller støt fra bølger. Dette er starten på fremtiden hva gjelder båtlivet, sier Sondre Klungland hos House of Yachts.

– Candela Seven er den perfekte båten for dagsutflykter i skjærgården vår. Ikke bare for at du kan kjøre utslippsfritt, men det er i våres øyne den første helelektriske daycruiseren som på alvor kan konkurrere med fossildrevne båter i samme segment, sier Sondre Klungland.

Den foilende og helelektriske Candela Seven har fått stor oppmerksomhet i media og topper listen over bestselgende elbåtsmodeller i Europa. Takket være aktive, elektronisk styrte foiler, flyr Candela Seven over vannoverflaten hvilket minimerer friksjonen og gir helt unike ytelser.

Takket være de effektive foilsystemet har Candela Seven en rekkevidde på hele 50 nautiske mil i 20 knop, hvilket er en rekord for elbåter. I denne hastigheten bruker båten kun 0,8 kWh/Nm, hvilket tilsvarer energiinnholdet i 1 dl bensin.

For den som skulle ønske å oppleve hvordan det kjennes å fly elektrisk over vannoverflaten, vil det være anledning til å oppleve Candela Seven i Norge i juni 2021, skriver Nordens Nyheter.

Cadela Seven er en svensk elektrisk hydrofoil som nå lanseres i Norge( Foto: Mynewsdesk. Foto Oversendt fra Stockholm).)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*