Gratulerer svenskene på Instagram(Foto: Mynewsdesk)

Hotellinvestor Petter Stordalen er den eneste som gratulerer våre svenske naboer med nasjonaldagen 6. juni, skriver Nordens Nyheter. Dette skjer på Instagram og som kjent har Stordalen en rekke hoteller som er kraftig rammet av svak økonomi etter utbruddet av Convid 19. Nå foreslården norske investoren Jan Petter Sissener at Norge og Sverige slår seg sammen for å møte Korona-krisen. Dette var Petter Stordalens kongstanke.

Det var Nordic Business Forum som i 2016 sto bak kåringen over de 20 mest lysende forretningshoder i Nord-Europa. Dengang ble Petter Stordalen kåret til «The Brightest Business Mind in Northern Europe.»

Nordic Business Forum har hatt som formål å samle ledere og entreprenører som deler en visjon om å gjøre en forskjell i verden. Nordic Business Forum årlige konferanse samler 5700 ledere og entreprenører fra hele Europa.

I juryens begrunnelse fra 2016 står det blant annet: Petter Stordalen representerer en generasjon av entreprenører som både tenker stort og som vet at samfunnsansvar og suksess er ufravikelig knyttet sammen.

Tidligere jordbærselger

Juryen vektlegger Stordalens reise fra en 12 år gammel jordbærselger i Porsgrunn til leder for Nordens største privateide investeringsselskap, Home Invest, som blant annet eier hotellkonsernet Nordic Choice Hotels. Hans personlige engasjement for miljøsaken, bidrag til bærekraftige prosjekter samt påtrykk for å fremme ny miljøteknologi og fornybar energi blir også trukket frem.

Stordalen toppet listen som også løftet frem ledere som Sebastian Siemiatkowski (medgründer og administrerende direktør i Klarna), Daniel Ek (medgründer og administrerende direktør i Spotify) Anita Krohn Traaseth (daværende administrerende direktør i Innovasjon Norge) og Bjørn Kjos (gründer og daværende administrerende direktør i Norwegian).

-Det var utrolig hyggelig å havne i et så celebert selskap. Fremtidens business er grønn og dette inspirerer meg til å fortsette arbeidet for en mer bærekraftig kapitalisme. Vi har fått til mye, men har fortsatt en lang vei å gå. Jeg har brettet opp ermene, og det samme har mine ledere i Nordic Choice Hotels, sa Petter A. Stordalen ifølge Mynewsdesk.

Nordic Choice Hotels er et av Nordens største hotellkonsern med 184 hoteller og 13 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotel, Quality Hotel og Clarion Hotel, samt 15 frittstående hoteller. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Slå sammen Norge og Sverige

Slå sammen Norge og Sverige foreslår investor Jan Petter Sissener i et interju med Dagens Nyheter på den svenske nasjonaldagen. I en SMS til E 24 beskriver SIssener det som » en spøkefull kommentar som ble tatt alvorlig».

-Vi har penger og dere har industrien, sier Sissener til Dagens Nyheter, Slå sammen Norge og Sverige 115 år etter at landene skilte lag, hadde vært en fornuftig måte å møte fremtiden på. I intervjuet med Dagens Nyheter peker Sissener på at Norges Penger og Sveriges industri ville gjort duoen slagkraftig, både industrielt og finansielt.

Dissse tankene var investor Petter Stordalen inne på like før Korona-krisen. Han ville slå sammen Norge og Sverige og samarbeide langt tettere enn idag. Tanken er ikke ny. Debattboka « Den svenske utfordring» kom allerede i 1974 med en oppkjøpsliste til Storting og regjering(ref.: statsminister Odvar Nordli/ PG Gyllenhammar i Volvo AB), med forslag om å bruke norske oljepenger til å kjøpe opp Volvo, Saab-Scania, LM Ericsson og flere andre teknologiselskaper. Resultatet av dette ble en bred debatt om « Volvo-avtalen«, som ble torpedert av daværende Høyre-leder Kåre Willoch og den svenske Aksjespareforeningen, skriver Nordens Nyheter og gratulerer svenskene med nasjonaldagen 6. juni 2020.

Investor Jan Petter Sissener fotografert av Mynewsdesk/ Sissener

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*