Danske Bank fokuserer nå på sin nordisk virksomhet. Ifølge banken har strategien de siste årenevært å fokusere på det nordiske kjernemarkedet. Beslutningene sieså ikke medføre endringer i Danske Banks prognose for hele året2019. I høst ble det avslørt at utenlandske statsborgere mistenkesfor å ha vasket penger gjennom Danske Banks estiske grense. Deførste arrestasjonene ble gjennomført i desember da det viste segat ansatte i banken hadde gjort hvitvasking av penger mulig. Nåsatser Danske Bank satser på Norden, melder SVT Rapport.

Alvorlige mistanker

Estlands Finansinspektorat kunngjorde tidligere i dag at den har besluttet å blokkere Danske Banks virksomhet i Estland. Finansinspektionen beordret at banken skulle forlate Estland innen åtte måneder. Danske Bank bemerker at de alvorlige mistanke om hvitvasking av penger i Estland har negativt påvirket det estiske samfunnet og at den estiske finanstilsynet mener at det er hensiktsmessig for Danske Bank å likvide sin estiske bankvirksomhet, sier Jesper Nielsen, fungerende administrerende direktør i Danske Bank, i en kommentere Dagens Industri.

Stenger i Russland

Danske Bank stenger sin avdeling i Estland. Bankens virksomhet i de øvrige baltiske landene og Russland vil ifølge banken også bli stengt, ifølge SVT`s Rapport. Beslutningen følger etter en omfattende hvitvaskingsundersøkelse som undersøkes i Danmark, Estland, Storbritannia og USA.Danske Bank vil også stenge sin virksomhet i Latvia, Litauen og Russland.

Konsernsjef gikk av

Pengene er flyttet fra de tidligeresovjetiske statene Georgia og Aserbajdsjan til Danske Bank i Estland.Danske Banks konsernsjef og styreleder ble tvunget til å trekke seghøsten fordi de ikke tok advarslene om skyskrapene i Tallinnalvorlig. Senere høsten vitnet en direktør på det estiske kontorethvordan han gjentatte ganger informerte ledelsen om mistankene sineuten å bli hørt, melder Rapport.

Tidl.konsernsjef Thomas Borgen i Danske Bank(Foto: Danske Bank)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*