Konsernsjef Dieter Zetsche i Daimler AG har oljefondet og amerikanske Black Rock som største eiere. Men Quatar er aller størst( Foto. Daimler)
Konsernsjef Dieter Zetsche i Daimler AG har oljefondet og amerikanske Black Rock som største eiere. Men Quatar er aller størst( Foto. Daimler)

Det norske oljefondet satser nærmere tretti millliarder kroner i de tre tyske selskapene Volkswagen, Posche og Daimler AG. Volkswagen og de andre selskapene må nå tilbakekalle 350.000 biler i Eurupa av hensyn til utslipp, skriver Nordens Nyheter. Den norske sta ved Finansdepartementet har aksjer for 20,5 milliarder i Daimler og eier 2,57%, skriver Nordens Nyheter. Kuweits oljefond er største enkeltstående eier i Daimler AG med 6,90 prosent. Det norske oljefondet er nest størst med 2,99 prosent. Men NBIM`s partner Black Rock og dets partnere har tilsammen 7,77 prosent i Daimler, som største eiergruppe, skriver Nordens Nyheter.

Falt seks prosent

På grunn av uregelmessigheter knyttet til utslipp, ifølge kilder i den tyske regjeringen, tilbakaller Volkswagen 630.000 tyske biler. i Europa.ormålet skal være å justere programvare som påvirker dieselbilenes NOx-utslipp. 630.000 Porsche-, Audi,- Volkswagen-, Opel- og Mercedes-biler tilbakekalles i Europa på grunn av uregelmessigheter knyttet til utslipp, ifølge en kilde i den tyske regjeringen, skriver nyhetsbyrået Reuters. Daimler, som produserer Mercedes og en rekke andre bilmerker, falt seks prosent på børsen fredag etter å ha opplyst om en intern gransking knyttet til utslipp fra selskapets kjøretøyer.En rekke bilprodusenter har blitt blandet inn i mistanker om utslippsjuks den siste tiden.

Kaller tilbake biler

På grunn av uregelmessigheter knyttet til utslipp, ifølge kilder i den tyske regjeringen, tilbakaller Volkswagen 630.000 tyske biler. i Europa.ormålet skal være å justere programvare som påvirker dieselbilenes NOx-utslipp. 630.000 Porsche-, Audi,- Volkswagen-, Opel- og Mercedes-biler tilbakekalles i Europa på grunn av uregelmessigheter knyttet til utslipp, ifølge en kilde i den tyske regjeringen, skriver nyhetsbyrået Reuters. Daimler, som produserer Mercedes og en rekke andre bilmerker, falt på børsen fredag etter å ha opplyst om en intern gransking knyttet til utslipp fra selskapets kjøretøyer.En rekke bilprodusenter har blitt blandet inn i mistanker om utslippsjuks den siste tiden.

Juksset med utslipp

Den japanske bilprodusenten Mitsubishi er i hardt vær etter å ha jukset med utslipp denne uken, og de asiatiske bilprodusentene Kia og Hyundai har tidligere måttet betale milliarder av kroner til amerikanske myndigheter for å ha overdrevet sine bilers drivstofføkonomi. I fjor innrømmet den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) å ha installert en programvare i dieselbiler som gjorde at de viste feilaktig lave utslipp i testsituasjoner.I tillegg har franske myndigheter nå har gjennomført en razzia mot PSA Group, som produserer Peugeot og Citroën-biler, på jakt etter beviser for mulig utslippsjuks, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernsjef mattias Müller i Volkswagen har samme probelemer som Daimler-sjefen( Foto:Posche Holding)
Konsernsjef mattias Müller i Volkswagen har samme probelemer som Daimler-sjefen( Foto:Posche Holding)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*