Ted Cruz fordømmer Brussel-angrepet og kritiserer Trumps utenrikspoltikk samtidig (Foto: AP)
Ted Cruz fordømmer Brussel-angrepet og kritiserer Trumps utenrikspoltikk samtidig (Foto: AP)

Texas-senator Ted Cruz fordømte det dødelige angrepet i Brussel tirsdag, og sier hendelsen var et tegn på at Amerika er «i krig», og en advarsel om at Donald Trump utenrikspolitikk er like hjelpeløs, etter hans syn, som president Barack Obamas.

«Det er påfallende at dagen etter at Donald Trump gikk inn for at Amerika skal svekke NATO og trekke seg fra organisasjonen, ser vi Brussel, der NATO har hovedkontor, bli gjenstand for et islamsk terrorangrep,» sa presidentkandidaten, med referanse til bemerkninger Trump har gjort en dag tidligere der han foreslo å skalere ned USAs forpliktelse til den nordatlantiske traktatsorganisasjonen. «Donald Trump tar feil når han sier at USA bør trekke seg fra verden og forlate våre allierte.»

Han la til, «Obama-Clinton tilbaketrekningen fra hele verden er veldig mye den samme tilbaketrekningen fra hele verden som Donald Trump er talsmann for. Selv Barack Obama har ikke gått så langt som å argumentere for tilbaketrekning fra NATO som Donald Trump har. »

Donald Trump kritiseres av Ted Cruz( Foto: Wikipedia)
Donald Trump kritiseres av Ted Cruz (Foto: Wikipedia)

Cruz snakket med journalister som samlet seg utenfor Fox News studio på Capitol Hill, bare timer etter at angrepene rystet et travelt knutepunkt på Brussel lufthavn og en undergrunnsstasjon – og drepte minst 34 og såret mange flere i det belgiske myndigheter karakteriserer som terrorhandlinger.

Dagens angrep i Brussel understreker at dette er en krig,» sa Cruz. «Dette er ikke en isolert hendelse, dette er ikke en ensom ulv, dette er en krig med radikal islamsk terrorisme. ISIS har erklært jihad mot Europa og mot United States of America. »

Cruz fortsatte med å foreslå en rekke politiske føringer, og sier det første han ville gjøre i en slik situasjon ville være å arbeide for å hindre ytterligere forestående angrep og for å finne alle tilknyttet den aktuelle terrorcellen. Han fortsatte med å formidle sin vanlige melding om håndteringen av ISIS, fra «teppebomber dem til glemselen,» til å jobbe med allierte, bevæpne kurderne på bakken og bruke ekstra, «overveldende» makt om nødvendig, før du kommer deg ”til helvete” ut .

I en uttalelse som også ble publisert tirsdag morgen, gjentok Cruz at han ville utestenge flyktninger som kom fra land med tung Al Qaida tilstedeværelse fra å komme inn i USA, og indikerte støtte for å gi grønt lys til å patruljere og sikre muslimske nabolag før de ble radikalisert.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*