Combitech as overtas av Telenor som får Benedicte Schilbred Fasmer som ny sjef(Foto:Telenor).

Styret i Telenor har ansatt Benedicte Schilbred Fasmer som ny konsernsjef. Sigve Brekke fratrer 1. desember, etter over ni år som konsernsjef.Selskapets styreleder og nyutnevnt konsernsjef inviterer til pressemøte i dag kl. 10.00 på Telenors hovedkontor på Fornebu.  I juni etablerte Telenor cybersikkerhetsselskapet Telenor Cyberdefence. Nå kjøper Telenor Cyberdefence Combitech AS (tidligere Watchcom Security Group), som blir en del av Telenors nye cybersikkerhets-satsing, skriver Nordens Nyheter.

Oppkjøpet styrker Telenor Cyberdefence sin posisjon som en ledende leverandør av cybersikkerhetsløsninger til private og offentlige virksomheter i Norge, med ambisjon om å ekspandere i Norden. Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene.

– Da vi annonserte Telenor Cyberdefence var vi tydelig på at vi har store ambisjoner. Dette oppkjøpet demonstrer det, og vi har flere ting på gang, sier Dan Ouchterlony, leder for Telenor Amp.

Telenor Cyberdefence er en del av Telenor Amp-porteføljen, som består av 15 helt eller delvis eide selskaper med en samlet verdi på 10 til 12 milliarder kroner.

En del av Saab

Combitech AS er den norske virksomheten til det svenske sikkerhetsselskapet Combitech AB, som igjen er eid av forsvars- og sikkerhetskonsernet Saab. Combitech AS har kontorer i Oslo og drøyt 20 ansatte.

– Vi er glade for å ønske Combitech AS velkommen til Telenor Cyberdefence. Denne transaksjonen er et betydelig steg fremover for oss og gir muligheten til å tilby våre kunder en bredere portefølje av cybersikkerhetsløsninger, sier Thomas Kronen, administrerende direktør i Telenor Cyberdefence og legger til:

– Combitech AS har et tungt sikkerhetsmiljø med solid kompetanse og lange tradisjoner, og er med sin strategi, tjenesteportefølje og kundebase en veldig god match for Telenor Cyberdefence. Gjennom dette oppkjøpet tilfører vi verdifull kompetanse i tillegg til å ekspandere vår nåværende kundebase, noe som gir oss et solid fundament for videre satsing.

Combitech AS leverer tjenester innen sikkerhetsrådgivning, pentesting og cloudbasert overvåkning og respons. Selskapets erfarne sikkerhetseksperter vil bidra med verdifull kunnskap og ekspertise til Telenor Cyberdefence og samarbeide tett med Telenor Norges bedriftsdivisjon.

– Gjennom sammenslåingen med Telenor Cyberdefence får vi muligheten til å bli en del av et av Norges ledende sikkerhetsmiljøer og bidra til å bygge en sterk posisjon i markedet. Trusselbildet er i stadig endring, og vi er overbevist om at vi sammen vil kunne tilby våre kunder enda bedre sikkerhetstjenester og støtte, sier Anders Thulin Røkke, administrerende direktør i Combitech AS.

Thulin Røkke går inn som driftsdirektør (COO) i Telenor Cyberdefence.

Bygger opp i ekspressfart

Oppkjøpet av Combitech AS er et av flere strategiske initiativer fra Telenor for å styrke sin sikkerhetsposisjon i det nordiske markedet. Telenor Cyberdefence ble etablert for under én måned siden, og selskapet er i gang med rekrutteringer.

– Vi har ambisjoner om å bli en ledende partner for cybersikkerhetsløsninger i bedriftsmarkedet i Norden. Oppkjøpet av Combitech AS er et viktig skritt for å nå dette målet, sier Dan Ouctherlony.

Pressekontakt:

Thomas Midteide, Kommunikasjonsdirektør, Telenor Group

+ 47 962 320 17 | thomas.midteide@telenor.com

Telenors styre har gjennomført en grundig og omfattende prosess for å finne den rette kandidaten til stillingen som konsernsjef. Nåværende konsernsjef Sigve Brekke har en kontrakt som innebærer pensjonering ved utgangen av 2024.

– Styret har vært på jakt etter den best kvalifiserte kandidaten til å lede Telenor, og vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i denne rollen. Telenor er et viktig selskap for de 200 millioner kundene vi har i selskapene vi eier i, og for samfunnet rundt oss. Vi trenger en konsernsjef med gode lederegenskaper, som forstår hvordan teknologi vil gjøre oss i stand til å levere sikre og gode kundeopplevelser, og en som vil sikre fortsatt lønnsom vekst for selskapet, sier styreleder Jens Petter Olsen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*